Accelerationisme

Goed artikel van Fleur Damen en Haro Kraak over accelerationisme. Wat me echter niet bevalt is dat het “een militante extreem-rechtse stroming” wordt genoemd. Militant is immers een onlosmakelijk onderdeel van extreem-rechts (alsook van extreem-links, trouwens). Er hoort in het artikel dus te worden gesproken over “een extreem-rechtse stroming”. Klaar. Is een rechtse stroming niet militant? Dan hoor je hoogstens te spreken over radicaal-rechts.
Het zou meer dan fijn zijn als de redactie van de Volkskrant hierover eindelijk eens een hele vergadering belegt.

Peter van Lenth

NB. Mocht ook deze brief niet geplaatst worden en slechts worden doorgestuurd naar de twee journalisten, dan heel graag vooral óók de hoofdredacteur Pieter Klok voorzien van een kopietje. Al lange tijd dring ik aan op bezinning van het gebruik van de term ‘extreem-rechts’.

NOOT: Deze brief werd door de redactie wel klaargemaakt voor publicatie, maar heeft de krant ‘door ruimtegebrek’ toch niet gehaald.

Goed artikel van Fleur Damen en Haro Kraak over accelerationisme. Wat me echter niet bevalt is dat het 'een militante extreem-rechtse stroming' wordt genoemd. Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)