Koppensneller

De voorstelling Krant van Joeri Vos heb ik nog niet gezien, het interview nu wel gelezen. In die voorstelling gaan redactieleden de mogelijk kwalijke gangen na van de eigenaren van diezelfde krant. Als ik het goed heb begrepen, dan pleit Vos ermee voor eenzelfde ‘onafhankelijke’ onderzoeksjournalistiek aangaande eigen broodheren als het gewend is aangaande anderen. Beter lijkt mij dat journalisten van zo’n voorstelling leren zich altijd ook even in te beelden dat die ‘anderen’ eigen verwanten zijn, voor ze hun vernietigende artikel klaarmaken voor publicatie. Journalisten lijken zich niet altijd voldoende bewust van de smaad en schande die hun artikelen kunnen veroorzaken. Zij denken veelal zich voldoende te hebben ingedekt door gebruik van ‘zou’ en de kop laten eindigen met een vraagteken. Maar anderen gaan daarna lustig aan de haal met het suggestief beweerde. Vervolgens staan de beschuldigingen tot voorbij de dood op Wikipedia. Weer een mens voor het leven getekend, al of niet terecht. Ofwel, weer een kop gesneld. Zit de journalist daarmee? Ik mag het alleen maar hopen.

MIJN BRIEF AAN DE KRANT - AFGEWEZEN Koppensneller Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)