Sheila Sitalsing

Mooie column van Sheila Sitalsing. Echter, de laatste allinea, waarin zij bepleit niet op fascisten te stemmen, is over de top. Ze doelt natuurlijk op FvD. Je kan, zoals ik, die partij zwaar bekritiseren, maar je kan niet schrijven dat die partij fascistisch is. Beweer je dat wel, dan verlaag je die term tot niets meer dan een scheldwoord. In de strijd tegen fascisme staat FvD aan dezelfde kant.
Overigens is er wel het nodige mis met FvD en is ook mijn advies er vooral niet op te stemmen. Wat er dan wèl mee mis is? Baudet blijkt een regelrechte complotdenker te zijn geworden, voedt het Poetin-narratief en – vooral dat – zet zijn medepolitici weg als handlangers in een duister complot om de wereldmacht. Er is alle reden om hem daadwerkelijk te gaan weren uit de Tweede Kamer, wegens het scheppen van een onveilig politiek klimaat.

MIJN BRIEF AAN DE REDACTIE - AFGEWEZEN Sheila Sitalsing Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)