Is Fratelli d’Italia echt extreemrechts?

Correspondent Rosa van Gool is er stellig over: de Italiaanse partij Fratelli d’Italia is extreemrechts (22 juli, pag. 2). Ikzelf ben daarvan niet overtuigd. Er zijn weliswaar enkele wortels naar Mussolini, maar de hedendaagse partij is een samenvoeging van vele andere politieke initiatieven. Ik denk dat er zeer vele binnen die partij erg kwaad worden op Rosa van Gool, omdat ze zich absoluut niet herkennen in dat frame van extreemrechts. Aan de redactie het dringende verzoek echt veel secuurder om te gaan met de term. Het is oneerlijke journalistiek om de lezer al bij voorbaat te willen sturen in het oordeel over een partij.

BRIEF AAN DE REDACTIE - AFGEWEZEN Is Fratelli d'Italia echt extreemrechts? Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)