Rob Vreeken over Amnesty

Rob Vreeken neemt het op voor Amnesty. Hij onderbouwt het met diverse argumenten, maar de hier echt belangrijke, ertoe doende kritiek op Amnesty wordt geheel genegeerd door hem. Critici van Amnesty vinden het niet reëel van een aangevallen partij (hier Oekraïne) te eisen dat het zich nooit verdedigt vanuit scholen of andere terreinen die in stadscentra liggen. Je mag, wat mij en veel van die critici betreft, nog wel verlangen dat zo’n school niet tot raketbasis wordt omgebouwd (iets wat Hamas zeer bewust wèl deed), maar als bivakplaats voor de eigen soldaten lijkt het mij een oorlogsrechtelijk toegestane plek, al zal je de reguliere gebruikers zolang willen weren. Je hebt immers te maken met een vijand die geen scrupules kent.

BRIEF AAN DE REDACTIE - AFGEWEZEN Rob Vreeken over Amnesty Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)