Heeft Marit de Roij al wat invloed op de Volkskrantredactie gehad?

Een opmerkelijk, en heel goed, commentaar door Michael Persson vandaag over de Oekraïne-oorlog. Ik herken de recente wijze woorden van Marit de Roij erin. Zij waarschuwt tegen ‘overschrijfjournalistiek’ en dan met name tegen het gemakkelijk overnemen van Russische bewoordingen. Actueel voorbeeld is ’terroristische aanslag’ voor de aanslag op de Krimbrug. Het creëert een vals perspectief dat de wraakacties op Kyiv en andere steden moet rechtvaardigen. De Russen zijn ijzersterk in het compleet misbruiken van termen als terreur, fraude en landverraad. Wij hier in het vrije westen moeten ons daartegen wapenen, vooraleerst door dat spel goed te doorzien. Vooral journalisten moeten alerter worden.

https://maritderoij.com

BRIEF AAN DE REDACTIE - BIJNA GEPUBLICEERD Heeft Marit de Roij al wat invloed op de Volkskrantredactie gehad? Klik om te Tweeten

Deze ingezonden brief was BIJNA gepubliceerd. Dat wil zeggen, meteen klaargemaakt voor publicatie, maar door ruimtegebrek alsnog niet geplaatst.

Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)