Harriët Duurvoort over Twitter

Harriët Duurvoort (@HDDuurvoort) schrijft zeer ware woorden over Twitter. Mijn persoonlijke ervaringen ermee komen helemaal overeen met de hare. Ik ben een paar maanden geleden ermee gestopt (650+ volgers), maar was nu toch weer (met 0 volgers) een pietsie begonnen (verslaafd?), in de hoop met zo’n schone lei de opjuttende desinformatie dit keer weg te kunnen houden. Dat blijkt niet te lukken; retweets en reacties staan er nu alweer mee vol. Ook Twitter zelf komt met ’tweets die je misschien wel leuk vindt’; tweets die ik geregeld eerder opruiend vind en zeker niet leuk.Met mensen als Harriët Duurvoort zou ik best, elkaar in de ogen kijkend, een écht gesprek willen hebben. Vast wel wat verhit, want aan de eenzijdige voorbeelden van gemarginaliseerde groepen (MeToo en BlackLivesMatter) wil ik nog wel wat andere voorbeelden toevoegen. De grote vraag is wel of zulke discussies per definitie wèl altijd vreedzaam verlopen. De vraag stellen is de vraag beantwoorden, vrees ik zo.


Peter van Lenth

Was actief als @pvanlenth, is nu actief als @petervanlenth

BRIEF AAN DE REDACTIE - AFGEWEZEN - Harriët Duurvoort over Twitter Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)