Deporteren

Peter van Lenth
Volg me

De Volkskrant-voorpagina van zaterdag 6 augustus: Blair wil radicale moslims deporteren. Verbaasd over dit woordgebruik (deporteren) zoek ik op internet even terug, dit keer niet met Google, maar met behulp van de zoekmachine van de Volkskrant. Ook al is die dan niet gratis, ook niet voor een normale abonnee, zodra je het héle artikel wilt lezen, mij komt weer helder voor ogen hoe op zeker moment minister Verdonk het Pronk hoogstkwalijk nam dat hij dit woord voor haar beleid gebruikte. Er ontstond toen ook discussie over het woord onder columnisten. Nu gebruikt de Volkskrant het dus weer. Terecht? Een slippertje? Ik ga er maar even van uit dat het er doorgeslipt is door een letterlijke vertaling; de Engelsen gebruiken het woord wel regelmatig en Blair gebruikte het wellicht ook in het kader van wat hij gisteren zei over radicale moslims. Dat de Volkskrant achteraf toch nattigheid voelde, moge misschien blijken uit het feit dat de koptekst op de website ondertussen was vervangen: Blair wil radicalen sneller uitzetten. Nieuw voedsel voor de columnisten?

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Deporteren

  1. Bastiaan zeggen:
    Scherp, er mankeert niets aan die grijze massa van je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *