Te heet bad

Peter van Lenth
Volg me

Opnieuw is een zwaar gehandicapte in een te heet bad gestopt. Het water was tussen de 60 en 80 graden celcius, veel te heet dus en de helft van het lichaam heeft tweedegraads brandwonden. Het valt nog te bezien of deze persoon het gaat overleven.
Het lijkt mij dat de thermostaatkranen, bij de gehandicapten die niet tijdig voor zichzelf kunnen opkomen, wettelijk verplicht afgesteld moeten worden op maximaal zo’n 40 graden. Wil de verpleging het bad schoonmaken? Dan doen ze dat maar met water dat van elders afgetapt wordt, middels een slang.
Ergo, men moet het niet laten afhangen van de menselijke oplettendheid. Zo voorkom je ook dat de, in dit geval pas 18-jarige, verzorgster er achteraf helemaal kapot van is.

Wie heeft er nog andere tips?

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Te heet bad

 1. Peter zeggen:
  Triest nabericht: Het slachtoffer is inderdaad aan de brandwonden overleden.
 2. Bastiaan zeggen:
  Inderdaad triest. Maar, je steekt toch even een vinger in het water voordat je iemand er inzet?! Of ben ik nou mis? Je geeft elkaar toch ook een mes of een schaar met de punt naar jezelf toe?
  Heeft dit wellicht iets met normen en waarden te maken? 🙁
 3. Peter zeggen:
  Ik denk nou juist dat je niet moet vertrouwen op die vingerproef. Ze hebben in die verzorgingstehuizen een protocol dat, geloof ik, maar liefst drie stappen kent. De verzorgster heeft geen van deze stappen genomen. Wil je haar nu gaan vervolgen? Ik niet. Ik denk dat de boel zo ingericht moet worden dat het gewoon niet kxe0n gebeuren.
 4. Bastiaan zeggen:
  Ik ben bang dat je de boel nooit zo zal kunnen inrichten dat dit niet meer kan voorkomen. Hoe vervelend ook, als verzorgens het menselijke hart missen dat hen nog even ertoe beweegt om een vinger in het bad te steken voordat je een weerloze erin zet, dan moet je die verzorgers uit het vak zetten. Het zal echt niet met opzet zijn gebeurd maar deze persoon moet gewoon een andere baan gaan zoeken. Als je verzorgers selecteert op competenties, ipv vaardigheden dan was dit wellicht nooit gebeurd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *