Pat Robertson

Peter van Lenth
Volg me

Op een internationale website, waar ik veel vertoef en waar ik de mensen erg goed ken, voerde ik gisteren heftige debatten, dit keer met voornamelijk Noord-Amerikanen (V.S. en Canada). Het ging over de dominee Pat Robertson die in de V.S. een evangelisch televisiekanaal heeft (the Christian Broadcasting Network). Deze heeft afgelopen maandag anderen aangemoedigd de Venezolaanse president Chávez uit de weg te ruimen, te vermoorden, jawel.
De discussies gingen over de rekkelijkheid van de vrijheid van meningsuiting. Ik lag met name overhoop met degenen die daarin erg ver gaan, c.q. die bij wijze van spreken alleen de beperkende regel accepteren dat er geen beperking van meningsuiting mag zijn. Terwijl ik nou juist pleit voor het hebben, en het consequent toepassen, van wetten die precies bepalen waar de vrijheid ophoudt.

Afijn, over deze Pat Robertson heeft, zo bleek me gisteravond pas, de Volkskrant gisterochtend wel degelijk geschreven. Ergo, het thema is onze landsgrenzen gepasseerd en dus mogen wij erover meepraten.

Een sterke what-if van een van de debaters vond ik het volgende hypothetische geval: What nou als Robertson had opgeroepen om Bush te vermoorden? Ik zou daaraan willen toevoegen: Wat nou als hij had opgeroepen Balkenende te vermoorden? Zouden wij Nederlanders genoegen nemen met de officiële mededeling van de Amerikaanse regering dat Robertson niet namens hen spreekt, dat het belachelijk is en dat Balkenende niks te vrezen heeft? Of zouden we willen dat de Amerikaanse regering maatregelen neemt om het deze man onmogelijk te maken nog langer dit soort opruiende taal uit te kramen?

Voor het geval dat je er eerst iets meer over wilt lezen: http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4178608.stm

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *