Amos Oz

Peter van Lenth
Volg me

1_aIn de Volkskrant van zaterdag 27 augustus staat op de Forum-pagina een stuk van de Israëlische schrijver Amos Oz, getiteld “Bevrijd Israël van de rabbi’s”. Ik was het met de strekking én met vrijwel elke regel van dat stuk volledig eens en dacht “dat moet ik toch even melden op mijn weblog”. Immers, op een internationale chatsite heb ik de afgelopen week vrij heftig van mening verschild met, met name, orthodoxe joden over de ontruiming van de Gaza. JER630_aHelaas heeft de Volkskrant geen verwijzing op zijn website naar dit forumartikel, althans, ik heb er geen kunnen vinden. Vervolgens heb ik gezocht naar het origineel. Wat ik vond: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3130842,00.html. Dat stuk heb ik gelezen en het viel me op dat het soms letterlijk vertaald is, maar dat er ook grote delen afwijken van wat in de Volkskrant stond. Nu vraag ik me af of er misschien toch nog een ander, verwant, artikel van Amos Oz is.

Twee vragen heb ik voorgelegd aan de Volkskrant:
1 Waarom staan forumartikelen niet op de website?
2 Waarom wordt er geen verwijzing naar het originele artikel gegeven?

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *