Verkiezingen in Egypte

Peter van Lenth
Volg me

Op het Journaal wordt, uiteraard, melding gemaakt van de verkiezingen in Egypte. Morgen is het zover; dan kunnen de Egyptenaren voor het eerst sinds Moebarak aan de macht is (24 jaar) gaan stemmen. Er zijn een stuk of wat andere kandidaten, maar de Moslim Broederschap is daar niet bij. Deze organisatie is namelijk verboden in Egypte. Voor ons Journaal is dat geen indicatie deze organisatie over te slaan: hun woordvoerder krijgt alle gelegenheid in het Nederlands Journaal zijn vrees uit te spreken dat de verkiezingen door fraude, ten gunste van Moebarak, gekenmerkt zullen gaan worden.

Wat mij schokt is dat de redactie van het Journaal de Moslim Broederschap zoveel krediet gunt. Het gaat hier om een ronduit gevaarlijke organisatie. Weliswaar stellen ze zich tegenwoordig gematigder op, maar elke intellectueel in Egypte weet dat het hier, blijvend, om een zeer gevaarlijke organisatie gaat die niet voor niks verboden is. Maar daar trekt onze Journaal-redactie zich niks van aan, blijkbaar onder het motto van ‘vrijheid van meningsuiting’.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Verkiezingen in Egypte

  1. Ruud Antonisse zeggen:
    Ha die Peter,

    Het is schokkend dat Nederlandse journaal. HEt is te hopen dat ze in Egypte geen schotels hebben waarmee ze dan kunnen kijken naar de Nederlandse nieuwslezers. Ik vind het behoorlijk eng om te zien dat we middels de vrije nieuwsgaring en verspreiding, organisaties, die de vrijheid en de vrije mens als vijand beschouwen, een podium gunnen. groet Ruud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *