Al-Qaeda dreigt weer

Peter van Lenth
Volg me

Krantebericht (nu.nl) :

Al-Qaeda Noord-Europa dreigt met nieuwe aanslagen

Uitgegeven: 11 september 2005 23:17

DUBAI – De sectie van al-Qaeda die opereert in het noorden van Europa, heeft zondag via internet met nieuwe aanslagen gedreigd, zoals die in Londen in juli.

Volgens een verklaring die zondag op het wereldwijde computernetwerk verscheen, moeten met de nieuwe aanslagen moslims worden gewroken, die zijn gedood, gemarteld of gevangengezet.

Moeten ‘wij’ niet ook maar eens gaan reageren op aanslagen met dreigen? Me dunkt dat er in ‘hun’ wereld toch ook genoeg doelen zijn. Oh nee, dan verlagen we ons tot hun niveau, da’s waar ook… _40058204_debris203apDus uiteindelijk is het een conflict tussen de beschaafde en de barbaarse wereld. Toch? Maar waarom zijn er in onze beschaafde wereld dan toch zoveel mensen die denken dat het uiteindelijk aan onszelf ligt? Die denken dat dit soort ellende door onszelf wordt uitgelokt, bijvoorbeeld door Irak en Afghanistan te bevrijden/bezetten (kies uw smaak), en door Israël stug te blijven helpen/voortrekken (kies uw smaak)?

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Al-Qaeda dreigt weer

 1. Peter zeggen:
  Nou, nou Peter. Ben je hier niet een beetje populistisch aan de gang? Echt sterk vind ik je dit keer niet.
 2. Rosemans zeggen:
  Beste Peter 2 ( de reactie dus ) Het stukje van Peter 1 zou populistisch zijn als veel mensen in Nederland deze mening zouden delen, maar ik persoonlijk heb nog nooit iemand dit horen zeggen. Ik heb ook nog nooit iemand op televisie dit horen zeggen of het ergens gelezen. Wel zou het zo kunnen zijn dat sommigen ( misschien wel veel ) mensen) het eens denken. Het gevaar van terroristische aanslagen ( en tevens een beoogd doel van terroristen ) is dat de Westerlingen haatdragend worden.
  Ik kan me de woede en frustratie van Peter 1 echter wel voorstellen. Natuurlijk vind ik niet dat we onschuldig bloed moeten vergieten ter vergelding en eigenlijk zelfs geen schuldig bloed. Maar kwaad ben ik als ieder ander. En ook ik heb soms hele haatdragende ideeen. Maar, inderdaad, beschaafd als ik ben hou ik die voor me. Zo wil ik het echter ook houden, want inderdaad, Peter 1, we mogen ons nooit verlagen tot het niveau van barbaren.
 3. Ruud Antonisse zeggen:
  En ik durf te wedden dat als er geen teevee en computer was en wij net als die Afghanen nog met kar en ezel naar de markt hobbelen met een lapje voor de mond tegen het stof. Dat we dan, dat we dan helemaal niet van Al qaida gehoord zouden hebben, niet van Bush, niet van het Kremlin, niet van Balkenende maar wel van die barbaren van een stratenmakers die gvd vlak voor het weekend, de enige dag, zaterdag, dat mijn winkeltje open is, de straat blokkeren omdat er maandag weer gebruik gemaakt moet kunnen worden van de rechtbank, omdat er een zware crimineel voor het gerecht moet verschijnen. Ja het is een grote wereld en, echt waar, we krijgen gewoon veel te veel narigheid te horen. In de doofpot ermee. Help me liever even de stoep te bestraten, dan kunnen de klanten weer een boek, poster, film of muziekje kopen. Weg met het verweggistannieuws ! Nu is er weer tijd voor het Dorp, de buurman en…wellicht de buurvrouw. 8)
 4. Peter zeggen:
  Ga dan ook de hele week open! 🙂
 5. anja zeggen:
  Wat we niet mogen vergeten is dat deze terroristen geen meerderheid van onze samenleving zijn, er zijn genoeg moslims die het geweld ook verafschuwen, net als ik. Deze mensen zijn gehersenspoeld door andere idioten, maar ook hier geldt: de goede moeten onder de kwaden lijden, maar dat neemt niet weg dat men zich qua kleding en gedrag maar eens aan moet passen aan het land waarin ze wonen.. Nederland is niet bedoeld om met burqa’s en andere lange gewaden rond te lopen, en halve dagen in gedoogde moekeeen rond te hangen. Als de moslim’s hier het idee hebben dat ze gediscrimineerd worden maken ze het er op deze manier wel zelf naar. Pas je aan in het land waar je woont en aanvaard dat hier andere regels gelden als in het midden-oosten. Wij mogen daar toch ook niet binnen zonder hoofddoek of korte rokjes, laat staan dat wij daar kerken kunnen bouwen, zoals ze hier de moskeeen uit de grond stampen. Er moet duidelijkheid worden geschept wat ze hier wel en niet mogen en daar hebben ze zich maar aan te houden, dus moslims een beetje aanpassingings- vermogen zou niet misstaan. Ik vind Peter beslist niet populistisch, hij zegt wat hij er van denkt en dat moet bij ons kunnen. Peter verwoord wat velen van ons denken maar niet uit durven te spreken. En als ik dan een reactie lees over een winkeltje wat als een probleem word gezien, dan heb ik de neiging om te zeggen tegen deze man, “je steekt je kop in het zand” Het gaat hier om een werkelijke dreiging van de westerse landen en niet over een opgebroken stoepje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *