Meisje mishandelt agent

Peter van Lenth
Volg me

Het nieuwsbericht:

SINT MICHIELSGESTEL – Een 14-jarig meisje uit Boxtel heeft een politieagent in de nacht van vrijdag op zaterdag behoorlijk toegetakeld, toen die haar probeerde te arresteren. Volgens de politie bezorgde ze de agent een hersenschudding, een gebroken neus en diverse kneuzingen.

Het meisje was weggelopen uit een jeugdinrichting, toen de politie haar in Sint Michielsgestel zag lopen. Toen de agent haar sommeerde mee te gaan, verzette de Boxtelse zich letterlijk met hand en tand. Daarbij werd geslagen geschopt, gebeten en gespuugd, aldus de politie zaterdag.

Het is toch een schande! Nu gaan meisjes van 14 al zover dat ze politieagenten mishandelen. Ik raad deze agent aan naar de rechter te gaan voor een schade- en slachtoffervergoeding. Met een paar goed getimede tranen moet dat toch wel lukken?

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Meisje mishandelt agent

 1. Peter zeggen:
  Hmm, laat ik zelf maar meteen voor de eerste reactie zorgen…

  Wat mij aan dat bericht stoorde, is dat niet de arrestatie centraal stond, maar wat het meisje de agent blijkbaar had aangedaan. Bij heel veel arrestaties overkomt agenten wel het nodige, maar die details zijn zelden of nooit het centrale thema in het journalistiek verslag. Want waar het om hoort te gaan, is dat wij, de burgers, op de hoogte worden gesteld van weer een actie van de politie die ons land vrijwaart van slecht volk. Letsel aan politiezijde mag best genoemd worden, maar hoort niet het centrale thema van het nieuwsbericht te zijn.

  Nou jij ….

 2. Anja zeggen:
  Ik denk dat de politie, een gedeelte daarvan althans, zelf ook niet echt zachtzinnig optreedt naar derden toe, en spreken zichzelf graag vrij of beroepen zich op zelfverdediging. Dit neemt natuurlijk niet weg, dat de jeugd ook niet meer echt bang uitgevallen is om er op te meppen, als je de kranten leest en het nieuws volgt, zie je dat kinderen soms vanaf 9 jaar al in het criminele circuit zitten. Even iets anders, de medebloggers hoeven toch niet bang van ons te zijn? We zitten op
  veilige afstand achter een toetsenbord en bijten niet. Ik tenminste niet. Jij wel?
 3. anja zeggen:
  Ja Peter, ik denk dat de jeugd vroeger wat braver was en de opvoeding wat degelijker, wij moesten het niet in onze kop halen om een grote mond te hebben laat staan tegen het gezag. we keken wel uit. Toch wat de bloggers betreft of degene die reageren, ik vind dat het wel iets meer mag zijn, ze weten allemaal waarom je deze weblog hebt opgestart en na je oproep om te stoppen en het advies wat je kreeg om het niet te doen vind ik de reacties maar mondjesmaat, maar ja, dat is mijn mening. 😉
 4. pvl zeggen:
  Geweld gericht tegen de politie is echt niet van de laatste jaren, ook niet van kinderen. Maar ik kan me niet herinneren dat er vroeger ook al zulk soort berichten in de krant stonden.

  Overigens, een blogger is de (mede-)eigenaar van een weblog, ik en jij dus. De anderen die slechts reageren zijn geen bloggers.
  😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *