Bot door de bocht

Peter van Lenth
Volg me

Minister Bot gaat door de bocht of vliegt uit de bocht. Hij vindt achteraf dat de inval in Irak onverstandig is gebleken. Bedenk dat het hier om een regeringsvertegenwoordiger gaat. Hij vindt dat we minder snel naar de wapens moeten grijpen, zoals we momenteel doen inzake Iran. De coalitiepartijen vallen hem zwaar af, terwijl de oppositie hem welkom heet.

Nu minister Bot spijt heeft betuigd, zou hij natuurlijk de Irakeze regering kunnen verzoeken Saddam Hoessein onmiddellijk in vrijheid te stellen en zelfs het presidentschap terug te geven.

. . . . . . . . . . . .

Ikzelf was destijds voorstander van de inval in Irak en ik blijf consequent hierin. Wel heb ik al sedert het begin kritiek op de VS inzake de manier waarop zij dit soort oorlogen voeren. Met name bekritiseer ik hun zgn. afterwar strategie. Deze werd mij weer eens duidelijk toen het regime van Saddam Hoessein nog maar net verdreven was en de Irakezen direct de musea plunderden. De Amerikanen waren op dat moment al in de buurt, maar hadden onvoldoende mankracht ter beschikking om ook dit soort gebouwen te beschermen. Dat vind ik een fout van de eerste orde die een negatief imago opwekt. Daarna hebben de Amerikanen fout op fout gestapeld, niet in de laatste plaats door te denken dat democratie vanzelf de boel daar zou stabiliseren. Wat dat betreft hebben de Amerikanen zeker een bord voor de kop en kunnen ze van Europese landen nog het nodige leren.

Maar ik ga niet achteraf zeggen dat de Amerikanen beter niet hadden kunnen ingrijpen. Nee, ze hadden een betere afterwar strategie klaar moeten hebben.

Wat vind jij?

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Bot door de bocht

 1. anja zeggen:
  Nog steeds vraag ik mij af, wai is nu de werkelijke reden van aanvallen geweest? Ging het hier om massa-vernietigingswapens die nog steeds niet gevonden zijn of was de werkelijke reden toch olie? Wat het ook was, ze hebben er sowieso een zooitje van gemaakt en vrees dat dit nog jaren zal duren. Of ze ooit van Europa leren?, Ik vrees van niet, zeker niet met Bush, ook wat bot door de bocht.
 2. Ruud Antonisse zeggen:
  Ik vind sowiezo dat Bot en de rest van het kabinet van ellende fout bezig is. Wel vind ik dat Bot mag zeggen en vinden wat hij wil. Dat vind ik eigenlijk wel mooi als je iets kan zeggen wat niet helemaal in het straatje past van je functie en niet verkoopt aan je baas. Alleen vraag ik me af in het geval van Bot of het niet gewoon een manier is om op te vallen. Een beetje politicus moet op vallen, wil hij nog langer enige rol van betekenis in de politiek vervullen. TEnminste dat is mijn mening. Nu ik toch even een verloren uurtje heb met mijn dochter wil ik even stil staan bij dit moment van de vrijdagmiddag waarbij ik het gevoel heb dat het zaterdag is, ik de winkel dicht heb gelaten omdat ik geen zin had ๐Ÿ˜› de zorgverzekering. Mijn god wat een stelletje schoften zijn het die verzekeraars. Nu betaal ik voor mezelf 123 euro particulier, yvonne 28 als ziekenfonds, en Floortje.. houd je vast.. ruim 70 euro.. volgend jaar wordt dat allemaal anders .. dan betalen we niet meer voor Floortje maar voor yvonne des te meer en voor mezelf..?? geen idee.. ze weten dat er van alles gaat veranderen, ook wat er wel en niet in de polis komt.. geloof me het wordt allemaal nog minder en het mooiste, de tarieven worden pas op het allerlaatste moment bekend gemaakt omdat de verzekeraars bang zijn dat we met zijn allen naar de goedkoopste zullen overstappen.. Wedden dat ze op dit moment om de tafel zitten om de tarieven even alvast af te spreken. Opsluiten dat tuig! ๐Ÿ˜‰ he lekker ๐Ÿ˜›
 3. anja zeggen:
  Ik denk dat we ons niet te druk moeten maken, het helpt je geen ene moer. Wij zitten te stressen voor iets waar niets tegen te doen is, het is trappen tegen een blinde muur ๐Ÿ™ maar even serieus, als ik bij mezelf na ga wat ik moet betalen sinds ik in Belgie zit, dat is wel dubbel op. In Belgie volop verzekeren, ziekenhuisverzekering er bovenop en dan van alle kosten voor doktersbezoek, medicijnen, specialisten etc. nog eens 25% voor eigen rekening. Daar komt bovenop dat ik in Nederland ook nog eens ziekenfondspremie betaal + AWBZ, waar ik niets voor krijg, ze gaan ervan uit, dit is wettelijk zo geregeld en je hebt in Nederland geen aanspraak meer op evt. vergoeding. Betalen (mag) moet!!. Je kunt stad en land afbellen hoe of wat zit, het enige wat je te horen krijgt, ja mevrouwtje, dat is in Den Haag zo geregeld. UITGELULD BEN JE DAN!!!!!!!!!!!!!!!!!! ๐Ÿ™
 4. anja zeggen:
  Peter, meen je dit serieus, of zit er weer een dubbele (sarcastische bodum in, ziniet dan ben ik wel bereid om dit te doen, ik hoor het wel, maar kan iemand mij nu zeggen hoe ik mijn uitgaande mail moet ontvangen?
 5. anja zeggen:
  nee Peter, die is niet thuis of zit in het buitenland, dat dat is behelpen, ook wat mail en internet betreft, ik vraag niet voorniets om hulp!!!!!!!!! ๐Ÿ™
 6. anja zeggen:
  Peter, als je gelezen had, ik heb uren met de helpdesk aan de telefoon gehangen. Maar moet die 3 erbij?
  dit gaf die vent mij niet op. volgens hem was pop genoeg.
 7. anja zeggen:
  heb ik nu veranderd en pop3 van gemaakt, probeer s.v.p. eens of het lukt?
 8. pvl zeggen:
  @ Anja
  Dus als ik het goed begrijp betaal je dubbel en krijg je in Nederland er niets voor terug? Schande! Mijn verzoek, maak hierover een log, ik zal het dan eventueel wat editen en op mijn weblog bij de Volkskrant zetten. Daar zijn ze dol op logs die de redacteuren tippen, zo begrijp ik uit de Volkskrant van vandaag. Elke vrijdag doet hun weblogredacteur verslag over de week en uit het artikel van vandaag werd me duidelijk dat ze liever nieuws-en-mening horen dan alleen een mening op hun nieuws. Dat artikel is ook online te lezen:http://www.volkskrant.com/weblog/pub/blogs/entry.php?id=4696. Overigens word ook ik erin genoemd; let op pvl.
 9. pvl zeggen:
  @ Ruud
  Duur hรจ! Ik ben nog vรจรจl meer kwijt. Maar ik moet zeggen, zodra de nood echt daar is, dan zijn de kosten die de verzekering maakt ook werkelijk gigahoog. En dan ben je blij dat je dat niet uit eigen portemonnaie hoeft te betalen. De bevalling in het ziekenhuis heeft je verzekering ook al zeker een paar duizend gekost.
 10. pvl zeggen:
  @ Anja
  Ja, ik meen het serieus. Ik ben zelfs al begonnen je log te redigeren, in eerste instantie door je wat kritische vragen te stellen.
  En? Heeft je MAN je al geholpen? ๐Ÿ˜‰
 11. pvl zeggen:
  @ Anja
  En je zoons? Ach, laat ik 1 poging wagen. Je hebt aangegeven wel email te kunnen verzenden. Ik heb ook inderdaad een adreswijziging van je ontvangen. Je hebt dus ergens opgegeven iets in de trant van smtp.surfadsl.net. Op datzelfde scherm moet je in een ander veld waarschijnlijk invullen: pop3.surfadsl.net. Maar zeker weet ik dit niet, want zo’n gegeven kan verschillen en moet staan in de handleiding/brief van surfadsl. Hebben zij geen helpdesk? Of is dat zo’n duur 09-nummer.
 12. pvl zeggen:
  Ja, pop3 of pop. Hangt af van de provider. Vaak gebruiken ze voor verzending smtp.
 13. pvl zeggen:
  Je kan jezelf een email sturen. Is veel handiger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *