Ayaan en Wiegel

Peter van Lenth
Volg me

Het nieuws is alweer een dag of wat oud en ik had dit eerder moeten bloggen. Veel VVD-ers schijnen Wiegel als potentieel premier naar voren te willen schuiven. Nou, ik kan je zeggen dat daarmee de kous af zal zijn voor mij, wat betreft het stemmen op de VVD. De laatste twee keer heb ik gestemd op Ayaan Hirsi Ali. Daarmee sleepte feitelijk de VVD mijn stem binnen, terwijl ik eigenlijk niets of in elk geval niet zoveel verder heb met die partij, zeker niet met hun ouwe getrouwen. Ik denk dan terug aan de jaren 70 en 80; de VVD-ers waren min of meer mijn natuurlijke vijanden en dat kwam denk ik toch door het soort van meningen dat ze erop nahielden. Okay, het zou zo kunnen zijn dat ikzelf van mening veranderd ben, c.q. naar rechts ben opgeschoven. Maar toch heb ik zelf dat gevoel niet. Ik denk eerder dat de VVD tegenwoordig in mindere mate wordt bemand door die koorbaltypetjes, zoals je nu ziet – wèl lachen trouwens – in die LOI-reclame, en dat er beter met ze te praten valt over zaken als rechtvaardigheid, onderdrukking en minderheden. Liberalisme is tenslotte niet hetzelfde als kapitalisme of de tegenpool van sociaal-democratie.

Maar Wiegel terug? Laat dan maar zitten! Mijn stem naar hem? NOOIT! Ayaan, je bent een fantastische meid, je hebt mijn volledige steun, je verstand, gevoel en vastberadenheid zijn van hoog gehalte. Maar ik zal je, met pijn in het hart, moeten loslaten als Wiegel je voorman dreigt te worden.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Ayaan en Wiegel

 1. anja zeggen:
  Peter, ik denk met je mee, heb een gewèldig idéé! 😛
  Stem SP. 😛
 2. Peter zeggen:
  Meen je het? Of is het een grapje. Ik heb zojuist je voornaamgenote aldaar bekritiseerd. Nee, de SP zal het niet kunnen worden. 😕
 3. anja zeggen:
  Helaas ik meen het doodserieus, ik ben een overtuigd
  SP-ster geworden.
  Vind de PVDA te draaikonterig, CDA ligt me al helemaal niet en VVD, nou nee, mag ik bedanken?

  Neemt niet weg dat ik grote bewondering heb voor Ayaan, vind het een prima mens en zegt wat ze vindt.

  En já, of jij Anja Meulenbelt bekritiseert?
  Moet kunnen toch?
  We leven nog steeds in een vrij land en hebben (nog steeds) recht op vrije meningsuiting. 😉

  Ben deze maand lid geworden van de club. 😛

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *