Rechter vraagt priester bewijs bestaan Christus

Peter van Lenth
Volg me

Een Italiaanse rechter heeft een priester opgedragen om deze maand voor de rechtbank het bewijs te leveren dat Jezus Christus heeft bestaan. De rechtszaak tegen Enrico Righi, de betrokken priester, werd ingeleid door Luigi Cascioli, een landbouwingenieur op rust die ooit voor priester studeerde maar later een overtuigd atheïst werd. Cascioli, auteur van het boek ‘De Fabel van Christus’, startte drie jaar geleden met juridische stappen tegen Righi, nadat die hem in een kerkelijke nieuwsbrief aanklaagde voor het in twijfel trekken van het bestaan van Christus.

Gisteren besliste een rechter dat Righi voor het eind van deze maand moet verschijnen. Cascioli liet weten dat hij zijn juridische actie zou stopzetten als Righi met het onweerlegbare bewijs voor de dag komt dat Christus heeft bestaan. Het Vaticaan weigert tot dusver elk commentaar.

BRON: http://www.hln.be/hln/cch/det/art_155334.html

Andere site: http://www.axisoflogic.com/artman/publish/article_20599.shtml

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *