Een Afghaan die christen wordt…

Peter van Lenth
Volg me

_41462906_203judge-apHet is toch niet te geloven! Wat er nu in Afghanistan gebeurt, tart elke beschrijving. Daar staat een 41-jarige man momenteel terecht omdat hij zich heeft bekeerd tot het christendom, notabene 16 jaar geleden. Denk nou niet dat hij er met een paar stokslagen afkomt, nee, het gaat de doodstraf worden! Stelletje achterlijken daar.
Het is de sharia-wetgeving en president Hamid Karzai wil zich er vooralsnog even niet mee bemoeien. Nou, moet ‘ie toch maar wel doen…

http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/4823874.stm

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Een Afghaan die christen wordt…

  1. Roy zeggen:
    Tot ongeveer een jaar of twee geleden vond ik het allemaal overdreven wat er (al dan niet gefundeerd) voor “slechts” werd geroepen over de islam. Ik moet zeggen dat mijn mening inmiddels vrijwel 180 graden is gedraaid. Keer op keer kom ik in aanraking met de intolerantie van deze religie. Sommige aanrakingen uit eerste hand (ik werd uitgefoeterd omdat ik “alle imperialistische leugens over het ontstaan van de mens” geloofde en herverkondigde), andere uit berichtgeving als deze.
    Een uitgebreide manier om te kennen te geven dat ik het helemaal met jouw verontwaardiging eens ben…
  2. Peter zeggen:
    Volgens een vriend schijn ik al meer dan twintig jaar geleden mijn verontrusting over de islam te hebben uitgesproken. Maar ik kan me dat niet herinneren. Misschien dat ik toen weleens een opmerking plaatste zoals ik nu deze plaats: India’s kastesysteem, van de hindoes, getuigt van een achterlijke kijk op de mens. Maar door de bank genomen heb ook ik alle afgelopen decennia rondgelopen met een tolerante houding jegens o.a. de moslims in ons land. Ik denk dat die houding het gevolg was van vooroordeel. Jazeker, vooroordeel pakt soms gunstiger uit voor een groepering dan gedegen kennis. Nu wil ik niet beweren dat mijn hedendaagse kennis van de islam zo gedegen is – en ik zou ook niet weten waarom die zo gedegen zou moeten zijn -, maar ik weet er nu zeker meer van af dan vroeger. Overigens heeft die tolerante houding van vroeger nog steeds niet helemaal afgedaan, want ik draag moslims geen haat toe en gun ze hun godsdienstvrijheid, ook hier. Alleen verwacht ik van ze dat ze moderniseren en zelfkritisch worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *