Saudi’s en Koeweiti’s staan geen kerken toe

Peter van Lenth
Volg me

Na lezing van dit artikel heb ik serieuze twijfel over het democratiepad dat we voor landen als Afghanistan en Irak in gedachten hebben.

Islamitische religieuze leiders verbieden het hun volgelingen om over te stappen op een ander geloof. Nog erger, ze verbieden het allen die in de Islamitische landen wonen. En de mensen in deze landen durven er niets over te zeggen, enerzijds omdat ze door religieuze politie worden gecontroleerd, anderzijds omdat ze vrezen dat het dreigen met de hel weleens terecht zou kunnen zijn.

Onder deze omstandigheden leidt een democratische verkiezing slechts naar een cultuur waarin het verboden is een ander geloof dan de Islam, of geen geloof, aan te hangen.

De echte strijd zou gericht moeten zijn tegen de fundamentalistische islamitische geestelijken. Ideaal gesproken is dat een strijd van woorden, maar ik ben bang dat die onvoldoende effect zal sorteren. Deze fundamentalistische geestelijken zijn als het ware geestesziek en een therapie/brainwash lijkt me op zijn plaats. Mocht dat niet helpen of afgewezen worden, dan zullen ze onderdrukt moeten worden, hoe dan ook, zo vrees ik. Mochten we daarvoor de lef ontberen, dan zal ons handelen erop gericht moeten zijn in elk geval het vrije westen te vrijwaren van de Islam, behoudens misschien een waarlijk liberale vorm ervan. Mochten we ook daartoe de lef ontberen, dan moeten we over enige tientallen jaren niet raar opkijken als ook wij hier door de fundamentalistische islamitische geestelijken voor het blok worden gezet: de doodstraf omdat we geen moslim willen zijn.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Saudi’s en Koeweiti’s staan geen kerken toe

  1. Toussaint zeggen:
    Ik deel die angst niet, ik geloof absoluut niet dat het overgrote deel van de nederlandse moslims ook maar iets te maken heeft of wil hebben met de leiders waar je hier op doelt.
  2. Peter zeggen:
    Mag ik hopen, maar tot op heden houden ze zich stil. Dat ze niet hier reageren snap ik, maar ook op het Volkskrant weblog reageren ze niet, c.q. niet afwijzend. En ook in de media doen ze geen afstand. Moeten ze wel doen, want het moet duidelijk worden of jouw geloof juist is of niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *