Negatief denken en negatieve aandacht

Peter van Lenth
Volg me

In Bromet velt oordeel over Blind neem ik het op voor Blind.

In Antwoord van de president van Iran vraag ik wederom aandacht voor de gezochte dialoog met de Iraanse president.

In Saudi’s en Koeweiti’s staan geen kerken toe neem ik het (wederom) op voor christenen en andere ongelovigen.

In Bereidwillige, volhardende minister gezocht… neem ik het op voor het Nederlandse euthanasiebeleid.

In Wat een omhaal! steek ik de loftrompet met Huntelaar.

In Een Afghaan die christen wordt… neem ik het op voor christenen en andere ongelovigen.

In Wie zet voortaan de vuilnisbakken buiten? neem ik het op voor de schoolconciërges.

In Rijke lui, die IJmuidenaren meld ik dat even.

In GMail Gratis Mail? probeer ik mensen te behoeden voor het nodige leed.

In Partij boekt een mooie overwinning, maar… blijk ik een punt te scoren dat de afgelopen weken ook in de reguliere media een belangrijk thema was.

In Wat vind je van deze vrouw? vraag ik aandacht voor een vrouw die haar leven in de waagschaal legt, alleen maar omdat ze de dingen bij hun naam noemt.

In Vrijheidsstrijders? Ammehoela neem ik het op voor de kijk van veel Israëliërs.

In Een tulband, tot daaraantoe, maar een dolk? vraag ik aandacht voor een interessant dilemma.

In Klimt, the Movie tip ik mensen dat er een mogelijk bezienswaardige film aankomt, die evt. t.z.t. te koop is bij Ruud.

In hun commentaar doen Ruud en Bo dit alles goeddeels af als negatief.
Nou, schiet mij maar lek… Kom maar op met de argumenten die duidelijk maken dat er hier structureel sprake is van negativiteit.

NOOT: Een aantal van de hierboven genoemde blogs is door mij niet meeverhuisd van Web-log.nl naar naar WordPress.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Negatief denken en negatieve aandacht

 1. Anja zeggen:
  Peter, ik heb ze allemaal doorgelezen, het is maar net waar je de aandacht op wilt vestigen.
  Ik kan er geen negatief beeld uit op maken, het zijn doodgewoon actuele en realistiche onderwerpen.
  Zou zeggen, laat je niet ontmoedigen door een paar negatieve uitlatingen.
  Er zijn nu éénmaal mensen die alléén in voetbal zijn gexefntereseerd en de rest van de wereldproblmatiek aan hun laars lappen, omdat ze er zelf nog niets van hebben ondervonden.
  Gewoon door blijven gaan!
 2. bo zeggen:
  Jammer dat men zich altijd zo persoonlijk aangevallen moet voelen. Ik speel echt niet op de man, wederom zeg ik mijn zegje en wordt er wederom weer op de persoon gespeeld. Ik vind dit toch een bedenkelijk niveau worden.Zo wordt de inhoud ontkracht.

  Jammer, jammer en nog eens jammer!!!!

 3. Peter zeggen:
  Zker jammer, dat je niet de kans te baat neemt om met argumenten te onderbouwen waarom het hier er negatief aan toe zou gaan…

  Dat ik jou en Ruud expliciet noemde moet je niet opvatten als een aanval. Ik haal jullie namen erbij om jullie te inspireren tot reactie, als centrale tegenspelers in dit debat.

 4. Ruud Antonisse zeggen:
  Geachte leden van het plaform Ajakuka. Ajakuka moet blijven. Mijn bijdrage was er op gericht duidelijk te maken dat ik vond dat er te veel op Ajakuka wordt gehoenoemjedat over een aantal onderwerpen waar ik het niet over wil hebben en die ik schadelijk vind voor een bepaalde groep dan wel een aantal groepen uit de samenleving. Dat vind ik nog steeds. Dat wil echter niet zeggen dat ik Ajakuka als negatief in het algemeen wil bestempelen. Verre van dat. Ik vermaak me en ik leer van anderen en ik kan mijn mening opboeren. Heerlijk en eerlijk. Zo blijf ik hieraan deel nemen. Nu het rijtje van Peter ff..daar zitten best zinnige onderwerpen in, maar Peter ga nu niet doen alsof het onderwerp, het thema, waar ik het niet over wil hebben, niet regelmatig op Ajakuka voorkomt. En trouwens dat is op zich geen probleem, ik zal best regelmatig er iets over mee lezen en het zal misschien zelfs mijn mening beinvloeden, maar ik heb gewoon geen zin meer om daar aan mee te babbelen omdat ik het er niet meer over wil hebben op de manier alsof dit onderwerp en deze groepen als geheel allemaal maar zeg dus maar individueel als een groep zijn.. ik vind dat gewoon niet. Ik ben voor het individu en de individuele verschillen en beaam dat ik inderdaad daar niet helemaal gelijk in heb omdat er natuurlijk altijd verschillen zijn en natuurlijk ook ik graag ergens bij wil horen.. Ajakuka lekker doorgaan en kunnen we het eens hebben over bijvoorbeeld:
  1. hoe isoleer ik een slaapkamer
  2. een orgaan clonen?gewenst?
  3. het huisdier een verrijking van of duffe ellende..
  4. Verdonk is ze wel zo charmant als ze zich voordoet?
  5. SP, de centraal geleide partij van Marijnissen
  6. Wanneer houden we eens een Ajakuka meet and eat?
  7. Wat is liefde en wat is haat
  8. De groeten uit …
  9. het rookvrije cafe
  10 De Ajakuka wereld, hoe zou die er uit zien?

  Goed alles niet om het een of ander maar nu ga ik koffie zetten.. mzzl
  😉

 5. Peter zeggen:
  Wat mij betreft snijd je zelf die onderwerpen hier aan. Je weet hoe dat moet. Ikzelf voel me niet geroepen om het rookvrije café te gaan bespreken tenzij het aansluit bij iets uit de actualiteit. Toch zou ik reageren als jij er hier een log over plaatste. Zo breed is mijn belangstelling wel.

  Dat je voor het individu bent, maakt je een persoon bij uitstek om te reageren wanneer je waarneemt dat er ten onrechte gegeneraliseerd wordt. Wijs die ander er maar op. Elke keer dat je het wel ziet gebeuren, maar er niet op reageert, zo van “tss tss moet je nou eens lezen, nou ja laat maar, zucht” dan getuigt dat van gelatenheid. Daar wordt de wereld (grote en kleine) niet beter van, vind ik. Toch, daarmee zeg ik niet dat je met je keuze voor individualteit altijd meer gelijk hebt dan degene die generaliseert. Ik heb al eerder een soortgelijk voorbeeld gebruikt: Stel dat in Nederland 30 procent van de kiezers op een fascistische partij zou stemmen én de rest zou er gelaten naar kijken, en stel dat een Mexicaan mij daarop zou aanspreken in de trant van “julie Nederlanders zijn allemaal fascisten”, dan zou ik dat volledig begrijpen én onderschrijven. Want ondanks dat de andere 70 procent niet op die partij stemde, zal het zeer waarschijnlijk zo zijn dat die 30 procent wel een reëel gevaar vormt en hier de baas gaat spelen. Bij ‘nuancering’ hebben we in zo’n geval weinig baat. In de jaren dertig werden we ook gewaarschuwd voor “die Duitsers”. Alle mensen die toen zo genuanceerd spraken dat er ook goede Duitsers zijn hebben ongewild meegewerkt aan het ontstaan van WOII.

  Het is maar net met welke partij je het meeste affectie hebt. Voor mij geldt dat ik de Israëliërs (okay, de joden in het algemeen) sympathiek en vredelievend vind en de handelswijzen van Israël niet monsterlijk vind. Veel van mijn commentaar is een steunbetuiging aan dit volk. Verder vind ik dat zij recht hebben op een thuisland, en wel daar in het Midden-Oosten. Lijkt mij een ronduit positieve daad. Er vloeit wel uit voort dat ik negatief oordeel over degenen die tegen hen zijn. Dat ik het er vaak over heb, is omdat het me allemaal na aan het hart gaat. Voor mij is het niet even een snel politiek momentje bij de borrel, en dan weer snel over op grappen en voetbal. Ik meen het, net zoals jij het al jaren meent wanneer je het weer eens opneemt voor jongeren zoals die bij het Juttersdok werken.

  Wanneer je, zoals ik hier, bepaalde thema’s consequent in de tijd vaker onder het voetlicht probeert te plaatsen, dan is het niet leuk als daar negatief en neerbuigend over wordt gedaan. Jouw reacties kan ik velen, want je reageert inhoudelijk. Bo’s reacties vind ik moeilijker te peilen. Hoe zie jij dat?

  Tip: Plaats bij Website een verwijzing naar je nieuwe web-log weblog. 🙂

 6. Ruud Antonisse zeggen:
  Tsja Peter, nu had ik net een prachtige reactie, komt er een klant binnen en wis ik per ongeluk alles. HEt was positief en kwam erop neer dat ik je voor een belangrijk deel gelijk wil geven dat je blijft gaan voor je eigen onderwerpen, dat lijkt me logisch. Ikzal heus wel reageren als ik me gelokt voel of gewoon zin heb.. Wat Bo betreft, misschienj nheeft hij wat ik in de kroeg heb. In de kroeg kom ik nooit aan dicussieren toe omdat ik de helft niet versta dan word ik soms dwars of ik vind alles wel best en val in slaap. Vraag maar aan mijn vriendje Roos 😉
 7. bo zeggen:
  daar ben ik weer. ik lees mijn naam. Overigens zat ik zaterdag in de kroeg en in de kroeg heb ik 2 uur gediscussieerd over mijn ideaal. Mensen helpen!!! En dat doe ik graag!!!!
 8. Peter zeggen:
  Hoe nobel 🙂
  Maar ehh, heb je ook nog wat tijd voor een reactie hier? 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *