Hoogervorst wenst een zeker overschot

Peter van Lenth
Volg me

Tientallen chirurgen en internisten zijn momenteel werkloos. Dat is een nieuw, niet goed voorzien verschijnsel in die sector. De overheid laat namelijk al heel lang uitzoeken hoe de capaciteitsbehoefte in de toekomst ligt, zodat de opleidingscapaciteit daarop kan worden afgesteld. Wat lees ik echter vandaag? Minister Hoogervorst van Volksgezondheid acht een zeker overschot op de arbeidsmarkt wenselijk!

Ha, denk ik op zo’n moment, die denkt zo de inkomens van deze specialisten te kunnen drukken en neemt de werkeloosheids- of bijstandsuitkeringen van die paar overdadige lieden op de koop toe. Gut, denk ik er dan direct achteraan, wat zielig voor diegenen die op dit moment zo hard studeren, straks als co-assistent 70 uur per week moeten gaan draaien en weer even later mogen gaan aankloppen bij een loket voor een zakje centen (vergeleken met wat hun wel gevestigde collega’s verdienen) en dan ook nog eens van een arrogante meneer opdracht krijgen om toch maar die tijdelijke parttime baan als doktersbezoeker bij die farmaceutische firma ‘serieus te overwegen’.

Ik raad de huidige generatie medicijnstudenten aan de naam Hoogervorst te noteren in de agenda op 31 december en elk jaar wederom op die datum te noteren in de volgende agenda. Wellicht moet het woonadres van deze minister er maar even bij vermeld worden, want een boze demonstratie bij zijn voordeur lijkt me tezijnertijd meer op zijn plaats dan bij de minister van dat moment.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *