Moslimlanden

Peter van Lenth
Volg me

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft weer eens een advies uitgebracht, dit keer over democratisering en mensenrechten in de islam. Ze bepleiten een dialoog met moslimgroeperingen, ja zelfs met Hamas en de Moslim Broederschap. Ik moet constateren dat de WRR en ik het met elkaar oneens zijn; we zitten in diverse kampen. Probleempje is dat de WRR het voordeel heeft de term Wetenschappelijk in de naam te dragen en bovendien de regering echt van advies dient, advies waar de regering niet zonder motivering omheen kan. Het is dus voor mij een tegendoelpunt. Nu wordt er al her en der geknaagd aan de wetenschappelijke waarde van hun argumenten en advies. Op deze plaats zou ik daarom willen volstaan met een waarneming die ik deed bij het lezen van het mediaverslag van hun rapport. Wat blijkt? Er zijn in de wereld twaalf belangrijke moslimlanden. ‘Nou en?’, denk je wellicht. Nou, er blijken dus moslimlanden te bestaan! Dat zijn dus landen die door de islam zijn geannexeerd. De islam is dus blijkbaar een imperialistische godsdienst. Voor de goede orde, zijn er katholieke landen? Protestantse landen? Of, zo je wilt, christelijke landen? Hindoe├»stische landen? Boedhistische landen? Naar mijn weten zijn er wel landen waar zo’n godsdienst dominant is. Maar geen van die godsdiensten heeft het in welk land dan ook geheel voor het zeggen. Nee, dan de islam. Die heeft landen waar de sharia heerst, waar het staatshoofd moslim mo├Ęt zijn en waar moslim-afvalligen gestraft mogen worden, om maar eens een paar zaken te noemen. Maar laten we vooral de dialoog zoeken, met deze imperialisten.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *