PvdA-politici mogen niet meer zomaar wat zeggen

Peter van Lenth
Volg me

Ruud moet stoppen met bloggen. Althans, als het aan Wouter Bos ligt. Of nee, toch niet helemaal. Wouter heeft samen met zijn campagneteam bepaald dat de PvdA-politici zich eerst tot het hoofdbureau moeten vervoegen alvorens interviews e.d. te geven. Daar zal dan exact besproken worden wat wel en wat niet gezegd mag worden. Ergo, Ruud’s schrijfsels zullen vanaf nu pas na enige vertraging verschijnen. Maar er is een voordeel! We weten dan meteen wat de PvdA-top ervan vindt. Wel zo duidelijk en we kunnen ze eraan houden. Ik zeg u, dat kan nog een naargeestig sfeertje aldaar worden. Deze volksvertegenwoordigers gaan verworden tot extra spreekbuizen van de Grote Leider en zijn meest vertrouwde vazallen. Eigen meningen mogen uiteraard nog gegeven worden, maar dan wel voor zover ze eerst zijn goedgekeurd en bijgeschaafd. Ik tip u allen de komende tijd te letten op de wat zenuwachtige, schichtige blikken van deze politici. Verder verwacht ik een verhoogd niveau gestotter en het stemniveau zal wat omlaag gaan, vanwege de onzekerheid inderdaad. Er is trouwens nog een ander aspect waarop we moeten gaan letten. Immers, het campagneteam wil gaan bepalen waarover de interviews e.d. gaan. Ofwel, dat laten ze niet langer mede over aan de journalist. Dat zouden weleens contractbesprekingen kunnen gaan worden. Of anders zullen ze te kritische journalisten gaan bannen, stel ik me zo voor. Weest dus allen op uw hoede, want de interviews zullen propagandistische trekjes gaan vertonen. Mocht je geregeld hier of daar met veel plezier je mening hebben gegeven – misschien heb je wel een eigen weblog – en heb je zelfs politieke aspiraties bij jezelf gevoeld, weet waar je aan begint!

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *