Ayaan heeft gelogen …

Peter van Lenth
Volg me

Vanavond was een documentaire over, en interview met Ayaan Hirsi Ali in Zembla. Ikzelf ben een groot fan van AHA, terwijl Bo, een goede vriend, aversie voelt. Hij kwam dan ook met de volgende reactie:

Ik hoop dat je vanavond zembla heb gezien over de leugens van ayaan hirsi ali. Je kunt het altijd nog zien op uitzendinggemist.nl. Ik heb haar nooit vertrouwd en mijn gevoel heeft mij weer niet in de steek gelaten. Deze vrouw moet uit de politiek gezet worden net zoals dat meisje wat terug moest naar Bosnie. Ik kots van deze vrouw en waar ik ook van kots de hypocritie van het politieke systeem. Walgelijk!!!

Bo refereert aan de manier waarop AHA zich door de asielprocedure heeft geworsteld. Zij heeft zekere details over haar verleden gelogen. Had ze dat niet gedaan, dan was zij niet door de procedure gekomen. Ikzelf vond haar nogal open erover en heb ook niet het gevoel dat het allemaal zo erg was. Het leek mij te gaan om leugens om eigen bestwil. Maar laat ik het over een andere boeg gooien. Vind jij, Bo, dat iedereen die liegt, om wat voor reden dan ook en in welke mate dan ook, uitgekotst moet worden? Of vind je dat alleen bij AHA en dat Bosnische meisje. Of over weer een andere boeg: Die 27.000 uitgeprocedeerden die het land uit moeten, maar waarvan zoveel mensen zeggen “ach, geef ze toch een verblijfsstatus”, die mensen hebben zowat allemaal bj hun procedure leugens verteld. En van alle mensen die met succes een verblijfsstatus hebben gekregen, heeft ook al een fiks percentage leugens verteld. Wat gaan we doen met die mensen? Of over weer een andere boeg: Ze heeft zelf toegegeven bepaalde dingen te hebben gelogen. Betekent dit voor jou dat je er daarom dus ook van uit mag gaan dat ze eveneens al het andere heeft gelogen, bijv. over wat er gebeurde in die caravan rondom dat bezoek van haar Canadese man? Anderen worden uiteraard ook uitgenodigd te reageren.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Ayaan heeft gelogen …

 1. Peter zeggen:
  Voor een aardig artikel over liegen, klik hier.
 2. Ruud Antonisse zeggen:
  tsja. en zo is het. hoewel ik het zelf moeilijk zat vind, probeer ik iig een beetje eerlijk te zijn, echt waar. 😉
 3. PvL zeggen:
  Terwijl op het Vokskrant-weblog de blogs over Ayaan haast niet meer te tellen zijn en er daar ook lustig op gereageerd wordt – mijn eigen blog aldaar was een der eersten en zat ook in de top -, is het hier stil stil stil.

  Afijn, laat ik maar weer eens een linkje plaatsen voor wat stof tot nadenken. Hier spreekt Sylvain Ephimenco.

 4. PvL zeggen:
  En hier is de reactie van Leon de Winter.
 5. Birds Eye zeggen:
  I’m so sorry Peter. Bij Geen Stijl al 1300 nu. Het leeft wel, you’re right.
  Naar mijn mening heeft ze het hoe dan ook nu verdient om hier te blijven. Drie puntjes
  😀 Ze is inmiddels erg lang in Nederland
  😀 Ze wordt met de dood bedreigd in Nederland en daarbuiten (actuele reden)
  😀 Ze is waardevol voor Nederland, zowel in Nederland als in het buitenland (actuele reden)
  Kijk ook maar eens naar de prijzen die ze al heeft gewonnen, dan weet je dat ze alleen al op basis van verdienste voor Nederland moet kunnen blijven. Kijk ook maar eens in wikipedia bij de internationale prijzen http://nl.wikipedia.org/wiki/Ayaan_Hirsi_Ali
 6. PvL zeggen:
  @Birds Eye
  Je brengt goede redenen aan, vind ik. Bovendien wordt momenteel geoordeeld op basis van wat Zembla vermeldde. Ik denk dat het echte verhaal gunstiger is voor AHA.
  Ik beveel ook mijn nieuwere blog aan: hier of daar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *