Ayaan toch nog politiek vluchtelinge

Peter van Lenth
Volg me

Een gedeelte van Nederland heeft het voor elkaar gekregen, hoor. Wij hebben nu eindelijk ook onze politiek vluchtelinge: Ayaan Hirsi Magan, alias Ayaan Hirsi Ali. Gelukkig voor Ayaan wordt zij als zodanig erkend door de VS en mag zij in dat vrije land gewoon naar binnen. Deze vrouw wordt al jaren met de dood bedreigd, alleen maar om haar politieke idee├źn. Alleen dat gegeven al hoort bij iedereen met ook maar een greintje verstand en gevoel een besef naar boven te laten komen dat het volstrekt onpasselijk is om landuitzetting te suggereren. Het gebruiken van het argument als zou Verdonk nu niet anders kunnen doen dan consequent ook Ayaan uit te zetten, getuigt van zeer grote schaamteloosheid, om diverse redenen, maar vooral omdat ze met de dood bedreigd wordt. Het is politiek spel van het vuilste soort, niet in de laatste plaats bedreven door al die gewone burgers die zich op het internet in diverse forums volstrekt harteloos, ja zelfs heel vaak ronduit vernederend, hebben uitgelaten over haar. Ayaan Hirsi Ali had al jaren een boegbeeld van links kunnen wezen. Maar een gezagdragend gedeelte van links heeft haar nooit op juiste waarde weten te schatten. Integendeel, zij werd de les gelezen en klein gehouden. Dit heeft zij niet op zich laten zitten. Zij zocht haar toevlucht bij rechts, hoe bestaat het! Een echte autochtoon van haar kaliber zou dat nooit zo makkelijk hebben gedaan, maar zij had een andere historie en was blijkbaar niet onder de indruk van de links-rechts doctrine. Nu ze het gehuil van de wolven luid en duidelijk hoort, in Nederland nota bene!, kiest ze eieren voor haar geld en heeft ze van lieverlee maar ‘ja’ gezegd tegen de kans die haar door de American Enterprise Institute wordt geboden. Deze instelling staat te boek als een rechts bolwerk. Maar vanaf haar intrede daar kan dat wat mij betreft niet meer zo hard gezegd worden. Want het gedachtengoed van Ayaan zal zij daar niet verkwanselen, en dat gedachtengoed is links in de kern van de zaak. Zij heeft uitstraling en ze komt nu veel dichter in de buurt van de werkelijke macht daar. Zo heeft ze van een hachelijke situatie een kans, een uitdaging, gemaakt. De Amerikanen hebben wederom een talent weten te strikken. En Nederland? Nederland heeft zich van een zeer bekrompen kant laten zien, vooral links Nederland. Links Nederland moet nodig in therapie.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *