Ik word niet meer vertegenwoordigd!

Peter van Lenth
Volg me

Minister Verdonk heeft Ayaan Hirsi Ali/Magan medegedeeld dat zij toch geen Nederlandse nationaliteit heeft en daardoor onterecht in de Tweede Kamer zit. De minister gaf aan het een “zeer moeilijke beslissing” te hebben gevonden. Ik zeg u, het was ook een zeer foute beslissing. En dat bedoel ik óók in de juridische zin! Zij heeft namelijk mijn stem verkwanseld! Ik heb bij de landelijke verkiezingen op ene Ayaan Hirsi Ali gestemd. Ik heb dus een voorkeursstem uitgesproken. Ik wist héél goed op wie ik stemde. Ik stemde niet op een paspoort, niet op een valse geboortedatum, niet op een valse naam. Nee, ik stemde op een mens, die naar voren was geschoven door een partij. En dat mens heeft mij daarna nog geen moment bedrogen. Niet persoonlijk en ook niet door zich politiek anders op te stellen dan zij had beloofd. Namens mij heeft zij bij de stemmingen in de Tweede Kamer haar vinger al of niet opgestoken zo het ook mij goed leek. En mede namens mij heeft zij steeds gesproken. En was ik nou de enige die voorkeur voor haar heeft uitgesproken…, maar met mij waren er vele, heel vele anderen die ook een voorkeursstem voor haar uitspraken. Al deze Nederlanders worden nu door minister Verdonk geschoffeerd, aan de kant geschoven, te kakken gezet, gediskwalificeerd, gemarginaliseerd. Ik ben woest en wens dat de minister wordt aangeklaagd bij de rechter! Ik wil mijn volksvertegenwoordigster terug!!! Ik had een redelijk hoge pet op van Rita Verdonk. Maar mijn respect voor haar is als een plumpudding ingezakt. Ik zeg u, ze kan haar aspiraties voor het lijsttrekkerschap nu wel vergeten. Sterker, haar politieke rol is zowiezo uitgespeeld. Zelfs een vermelding op de lijst zit er niet meer in. Mogelijk zal ze niet aftreden (misschien ook wel), maar heel veel Nederlanders slaan wat er deze dagen gebeurt op in hun geheugen en nemen met de verkiezingen wraak. Binnen de VVD zijn er velen momenteel pislink op Rita Verdonk. Als deze partij een teloorgang bij die verkiezingen wil voorkomen, dan zullen ze Rita Verdonk moeten offeren. Zij heeft het over zichzelf afgeroepen.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Ik word niet meer vertegenwoordigd!

 1. bo zeggen:
  als een volksvertegenwoordiger liegt en zegt in een televisieuitzending dat ze alles verzonnen heeft is er geen reden om haar te laten zitten. Dat zou mooi zijn dan kan iedereen gaan liegen. Overigens is het wel duidelijk hoe ze in elkaar zit. Ze gaat voor een conservatieve denktank werken die george Bush adviseert. Ik laat geen enkele traan en ze heeft toch zo gelijk een nieuwe kans gekregen voor een carrieremove. Ik vraag me af als je een gewone nederlanse burger bent en je liegt dat je dan ook gelijk een prachtige baan voorgeschoteld krijgt.
  Volgens mij wist iedereen van haar vervalsing en niet alleen Zalm. Voor mij staat het gehele nederlanse rechtsysteem voor schut. Morgen is er weer een nieuwe dag.Ayaan hirsi magan heeft een nieuwe kans en ze komt er sterker uit. Het is slim gedaan van haar.Ik heb geen medelijden
 2. pvl zeggen:
  @Bo

  Alles verzonnen? Nu overdrijf je toch wel heftiig. Er zijn drie elementen: een geboortedatum, een achternaam en een vorig land. Tsjee, het is wat.

  Blijft het feit dat ze MIJ vertegenwoordigt. Ben IK nou mijn stem kwijt? En met mij 40.000 andere voorkeursstemmers? Heb je daar ook over nagedacht?

  En alle andere facetten die ik heb aangedragen? Zoals het feit dat ze een met de dood bedreigde politicus is? Is dat geen bijzondere omstandigheid?

  Waar heb jij je hart zitten! Vandaag op mijn werk waren mijn collega’s ALLEMAAL onthutst over hoe we nu met AHA omspringen. Zowel voor- als tegenstanders. Niemand vond dat dit door de beugel kon. Niemand die het ronduit opnam voor Verdonk. Hooguit wat mensen die het benaderen als een wiskundig dilemma.

  Heb je vanavond het debat life gevolgd? Ik tot aan het eind. De fractievoorzitters hebben gelukkig goed werk verricht en het allemaal scherp gespeeld. Verdonk moest in het stof bijten, maar ging na afloop toch weer de fout in, vond ik. En wat vond jij van alle argumenten. Deden die je niks en ben je totaal niet bijgedraaid?

  Staan jij en ik nou werkelijk zo lijnrecht tegenover elkaar? Mijn hemel Bo, waar is je moraal gebleven.

  Als mijn vader in de oorlog niet zo vaak had gelogen, tegen de Duitsers en vooral ook tegen de Nederlanders, dan had hij het nooit overleefd. Ga alsjeblieft niet volhouden dat liegen nooit mag. Ik zou zeggen, kijk nog eens een keer heel goed in de spiegel.

  Ik moet constateren

 3. bo zeggen:
  Een goed betoog van je. Ik blijf erbij dat ik het moedig vind dat een vrouw tegenover 150 man haar rug recht houdt. Het gaat mij even niet over de inhoud. Ik vind het overigens verbazingwekkend dat je op de VVD stemt terwijl de PVDA juist voor de sociaal zwakkere opkomt. Komt dit omdat je ondernemer bent. Ik stem daar in ieder geval niet op maar ik vind Rita Verdonk duidelijk en Pim Fortuyn vond ik ook duidelijk. In ieder geval is het goed dat je deze weblog gebruikt om het debat aan te scherpen. We zien elkaar binnekort. Groetjes Bo
 4. Ruud Antonisse zeggen:
  Heren, even een kort berichtje van mij over de dames waarover het gaat. Ik zou mevrouw 1 een kanjer vinden indien zij tracht het Amerikaans Staatsburgerschap te bemachtigen onder valse voorwendselen, dus met een andere naam en geboortedatum. Dan ben ik benieuwd of zij Amerikaanse mag blijven. indien zij dan een dusdanig positief beeld heeft neergezet bij de fellow cittizansss dan kan het zijn dat in 1 keer alle illigale mexicanen en ander gespuis geamerikaanseerd worden. Het zou geniaal zijn indien die andere mevrouw deze truuk toepast om al die andere mensen die hebben verzwegen uit lijfsbehoud hun werkelijke naam en geboortedatum, mensen die ook al jaren in dit kikkerlandje vertoeven, dat deze mensen dan ook het Nederlands Staatsburgerschap verdienen. ja verdienen dankzij het baanbrekende werk dat die eerste mevrouw heeft verricht. geniaal en ik weet zeker dat ze elkaars email hebben en gewoon een slim plan hebben om veel mensen te nationaliseren en staatsburger te maken van zowel nederland als Amerika. En dan stem ik op Verdonk maar goed dan stapt ze ook over naar de PvdA. dat zou toch best lollig zijn? of niet? 😉
 5. Rogier zeggen:
  Het zal wel aan mij liggen, maar ik bergrijp er geen ruud van Ruk…of omgekeerd. 😉
 6. bo zeggen:
  Is het niemand opgevallen tijdens het Lovely Rita debat wie er niet was of niet meedeed. Raad maar!!! Mij is het wel opgevallen en ik vond het heel vreemd of misschien wel verstandig.
 7. pvl zeggen:
  @Bo

  Een goed betoog van je.

  Ook goede reactie van jou, Bo.

  Ik blijf erbij dat ik het moedig vind dat een vrouw tegenover 150 man haar rug recht houdt.

  Ik noem het onwrikbaar blijven. Zij is aangezocht om streng en consequent op te treden. Maar ze gaat verder. Ze laat zich ook niet bepaald gemakkelijk op andere gedachten brengen, ook niet door 150 kamerleden (nou ja, niet iedereen was er en zeker voerden ze niet allemaal het woord). De fractiewoordvoerders (die het woord voerden) zijn toch niet de minsten van ons land. Ze zijn goed gexefnformeerd, onderricht in het debat, mensen die op tijd hun emotie onderdrukken ten gunste van hun verstand. De weerstand van Verdonk was in mijn ogen vooral weerbarstigheid en halsstarrigheid. Wat de een na de ander ook aanvoerde, ze bleef weigeren mee te gaan in het inzicht. De gezichtsuitdrukking (die van moedeloosheid) van bijv. Femke Halsema sprak boekdelen.

  Verdonk gaat absoluut niet de nieuwe lijsttrekker van de VVD worden. Veel VVD-ers zien het al gebeuren dat ze het schip als kapitein een zekere tijd goed door de wateren voert, maar op zeker moment op de klippen laat lopen, omdat ze kritiek over de koers vanuit de eigen geledingen niet op waarde zal kunnen schatten. Ook zal ze als leider tegenspraak uiteindelijk toch niet dulden en zullen anderen zich daardoor monddood gemaakt voelen. Let op mijn woorden: Zover laten invloedrijke VVD-ers het niet komen.

  Ik vind het overigens verbazingwekkend dat je op de VVD stemt terwijl de PVDA juist voor de sociaal zwakkere opkomt.

  Ik heb op Ayaan gestemd. Gaat zij over naar een andere partij, dan ga ik mee.

  Overigens denk ik dat de huidige generatie VVD-ers niet meer vergelijkbaar is met de generatie waarop wij in de jaren 70-80 de schurft hadden. Kijk ook maar naar je eigen idee over Rita Verdonk. Ook vermoed ik dat wij linkse mensen in diezelfde jaren een zekere arrogantie hebben ontwikkeld, zo van “wij weten wat goed is en wat slechts en zij zijn alleen maar egoxefsten”. De realiteit is dat, zo is mijn stellige constatering, dat momenteel de als rechts neergezette politici en columnisten vrijer zijn in hun analyses van de wereldproblemen dan de linkse mensen. Links wordt daarin blijkbaar zwaar gehinderd door ‘linkse’ dogma’s. Ik probeer allerlei argumenten te waarderen op hun waarde. Als ik achteraf moet constateren dat een door mij omarmd argument is uitgesproken door een als rechts bekend staand iemand, dan kan ik niet anders dan die persoon toch ook te omarmen. Ik geloof er ook niet in dat die denktank waar Ayaan gaat onderduiken terecht kan worden afgedaan als een ultraconservatief bolwerk.

  Ik stem daar in ieder geval niet op maar ik vind Rita Verdonk duidelijk en Pim Fortuyn vond ik ook duidelijk.

  Je bent nu ondernemer. Dus wat weerhoudt je? Grapje hoor.

  In ieder geval is het goed dat je deze weblog gebruikt om het debat aan te scherpen.

  Op het Volkskrant weblog is het aantal reacties heel groot. Daar stond ik, als voorbeeld, vandaag ook nummer 3 in hun top 10 van ‘meeste reacties laatste 24 uur’.

  Ook heb ik daar vorige week een prachtige discussie gevoerd met ene Mihai, juist over debatteren. Hij bekritiseerde mij steeds en ik hem. Anderen mengden zich er ook in. Leerzaam. En leuke leesstof voor wie het interesseert. Hoe het momenteel is, weet ik niet, maar vorige week was het zo dat je bij onze discussie terechtkwam als je in Google “definitie drogreden” intikt. En zonet constateer ik dat als je debatteertruc intikt, momenteel mijn eigen weblog aldaar helemaal bovenaan staat. Grappig.

  We zien elkaar binnekort. Groetjes Bo

  Is goed. 🙂

 8. Ruud Antonisse zeggen:
  ik word weer eens niet begrepen godvergeme 🙁
  Bij deze uitleg.
  Er zijn meer vrouwen zoals Hirschi Ali of hoe ze ook mag heten. Deze vrouwen worden helaas niet beschermd door haar collega’s van de 2e kamer en worden dus geheel volgens de regels die door de 2e kamer ooit gemaakt zijn en niet door een minister die ze dient uit te voeren, duidelijk gemaakt dat men geen rechten heeft om Nederlands Staatsburger te worden indien men heeft verzwegen om welke reden dan ook dat men iemand anders is in werkelijkheid. Deze andere dames en ook heren moeten dan aantonen dat ze werkelijk zijn wie ze zijn. In Amerika worden deze mensen ook direct linearecta het land uitgewezen. Dat doen we hier niet. Ik hoop dat Verdonk gebruik maakt van de ontstane situatie om voor veel meer dames en heren het nu zo te regelen dat ze gewoon Nederlands Staatsburger mogen worden ondanks dat we niet zeker weten wie ze nu eigenlijk werkelijk zijn. Dat zou een geweldige stunt zijn. Ik ben echter bang dat helaas we toch weer uitzonderingeringen maken voor individuen en toch klomperig bekrompen heel veel mensen nog steeds het nederlands Staatsburgerschap zullen weigeren. En dat gelul over die gewel;dige Amerikanen komt me ook gewoon m’n strot uit.
 9. Rogier zeggen:
  Ja maar nu begrijp ik je Ruud.
  Mij lijkt het een goed idee om bij wet te bepalen dat mensen die het Nederlandschap hebben verkregen en waarvan men er achteraf achter komt dat dit onder valse voorwendselen is verkregen, niet alsnog het burgerschap af te nemen en het land uit te zetten. Laten we het erop houden dat zij geluk hebben gehad en laat ze lekker blijven. Vette pech natuurlijk voor de mensen waar men er vantevoren wel achter komt, maar ergens moet de lijn getrokken worden.
 10. pvl zeggen:
  @Ruud

  Ruud: Er zijn meer vrouwen zoals Hirschi Ali of hoe ze ook mag heten. Deze vrouwen worden helaas niet beschermd door haar collega’s van de 2e kamer

  Je suggereert nu dat er aan vriendjespolitiek wordt gedaan. Ik vind dat je daarmee je cynische kant laat zien. En je gaat volstrekt voorbij aan het feit dat AHA met de dood bedreigd wordt, voorwaar toch al minstens één bijzondere omstandigheid.

  Ruud: En dat gelul over die gewel;dige Amerikanen komt me ook gewoon m’n strot uit.

  Mag ik nou vanaf nu beweren dat je een amerikahater bent?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *