Dringend verzoek aan Ayaan om aan te blijven!

Peter van Lenth
Volg me

Beste Ayaan, Bij deze dring ik er bij je op aan gewoon aan te blijven als kamerlid. Jij bent immers MIJN volksvertegenwoordiger, want ik heb bij de verkiezingen zeer welbewust een voorkeursstem op jou uitgebracht. Door jou binnen te halen, heeft de VVD mij als het ware gecontracteerd. Zou jij vertrekken naar een andere partij, dan zou ik meeverhuizen. Maar nu je helemaal vertrekt, voortijdig, word ik niet meer vertegenwoordigd, tot aan de volgende verkiezingen. Minister Verdonk had nooit de indruk bij je mogen wekken dat je niet als kamerlid kan functioneren vanwege het ontbreken van een Nederlanderschap. Bij de verkiezingen is door de STAAT bij mij de indruk gewekt dat jij een rechtsgeldige volksvertegenwoordiger bent. Ik heb jou vervolgens gevolmachtigd mij te vertegenwoordigen. De ‘constatering’ van Verdonk is onjuist als zij er ook mee denkt te constateren dat jij mij niet meer mag vertegenwoordigen. Immers, IK ben WEL Nederlander. De minister mag mij niet zomaar schenden in het uitoefenen van mijn grondrecht om de volksvertegenwoordiging mede te kiezen. Vanaf het moment dat een volksvertegenwoordiger op de kieslijst staat in het stemhokje, mag zoiets als wat nu speelt niet meer meespelen in de discussie over de rechtmatigheid van het hebben van een zetel in het parlement. Immers, daarmee zouden ook de kiezers geschaad zijn. Jij zit formeel gesproken niet in de kamer voor jezelf, maar als vertegenwoordiger van kiezers zoals ik. Aan jou het dringende verzoek je besluit te herzien en terug te keren in de banken van de Tweede Kamer. Aan je partijgenoten vertrouw ik het niet zomaar toe. Met vriendelijke groet, P van Lenth

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *