Pedofielen komen uit de kast

Peter van Lenth
Volg me

Pedofielen willen een politieke partij oprichten, zo stond vandaag in de krant.

Afgelopen week was er ergens een minieme demonstratie van extreem-rechts. Een van de weinige demonstranten droeg een bord met daarop een heus politiek statement, iets in de trant van “Verbod voor Martijn”. Martijn is de belangenorganisatie van pedofielen.

Dat kan me nog wat worden als die p.p. er echt gaat komen, omdat ‘men’ vindt dat onze vrijheid van meningsuiting ook in dit geval moet prevaleren. Dan heeft extreem-rechts zomaar een doelwit erbij in de schoot geworpen gekregen. Daar kan nog een hoop gedonder van komen.

Ik zou willen dat de media, columnisten, politici en webloggers de handen ineen slaan en het de pedofielen snel uit de kop praten om daadwerkelijk een p.p. op te richten. Ze zouden extreem-rechts er mee in de kaart spelen. Maar ook moet ik er niet aan denken dat deze mensen – die natuurlijk uiteindelijk hooguit 0,001 procent van de stemmen krijgen – daardoor toch maar mooi de gelegenheid krijgen hun onzalige ideëen voor het voetlicht te brengen in campagnes, op televisie, in kranten, op de radio en op weblogs.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Pedofielen komen uit de kast

 1. bo zeggen:
  Helemaal mee eens. Om nog even in te haken op je eventueel oprichten van een atheistische partij blijft het belangrijk de inhoud van een partijprogramma want deze mensen zouden ook nog weleens atheistisch kunnen zijn en waar blijven we dan. Neem ook eens de partij van Wilders, heeft hij een geloof. Ik denk het niet.
  Waar ik niet in geloof is hokjesgeest daar is Nderland goed in maar is tevens een valkuil voor een heleboel misverstanden en ellende.
 2. pvl zeggen:
  Moeten we eigenlijk even terugschakelen naar die ander blog. Maar afijn, over een partijprogram het volgende.

  Een p.p. heeft eerst en vooral een beginselverklaring. Dat gaat, als het goed is, vele vetkiezingen mee. Een programma zoals jij bedoelt geldt voor de komende verkiezingen. Het is in een eerste fase minder interessant. Het beginselprogramma des te interessanter. In mijn blog heb ik al een aantal punten genoemd die er wat mij betreft in horen. Wie kan wel, wie kan niet lid worden.

  Termen als sociaal, liberaal, conservatief, progressief, moraal, vrijheid en democratie hebben m.i. weinig te zoeken in zo’n beginselverklaring, tenzij men vindt dat men alleen geinteresseerd is in de combinatie atheisme/liberalisme of atheisme/socialisme, etcetera. Ik persoonlijk vind dat alleen maar een beperking. Ik denk zelf dat het in eerste instantie een partij moet zijn die alle mensen bindt die vanuit een atheistische hoek politiek willen bedrijven. Laten de liberalen en socialisten onder hen zich maar afsplitsen wanneer ten langen leste ze het niet meer eens kunnen worden. Later dus.

  De beginselverklaring kan dus kort blijven, zelfs nog korter dan het stuk dat ik schreef.

 3. Ruud Antonisse zeggen:
  tsja ik ben even sprakeloos over wat er allemaal in dit bekrompen land kan.
 4. Ruud Antonisse zeggen:
  en dan sprakeloos voor de duidelijkheid inde zin van ontzetting, verbouwereerd, geschokt, mesjogge zijn ze allemaal.
 5. pvl zeggen:
  Ah Ruud, je hebt het over de pedofielenpartij. Alleen, ik snap effe niet precies wat je bedoelt met ‘wat er allemaal in dit bekrompen land kan’. Immers, in een bekrompen land kan weinig, daarom lijkt de zin wel zichzelf tegen te spreken. Hoe moet ik ‘m lezen?
 6. Ruud Antonisse zeggen:
  het is bekrompen te denken dat alles kan. Door dit te denken neem je de Nederlandse maatschappij niet serieus en kan iedere vreemde snuiter de pers halen, door bijvoorbeeld een pedofiele partij te starten. Het getuigd van goed gebruik van verstand door ervoor te zorgen dat het geregeld is dat het niet in het zieke hoofd van welke verziekte individu dan ook opkomt om een podium te zoeken om beteffende waangedachte te kunnen roepen door het podium die door de bekrompen vrije nieuwsgaring, hoe gekker hoe beter, te laten verspreiden. Ja ik ben dus voor beperking van de vrijheid van de pers. Maar goed dat gaat wel wat ver… dus tsja ach dus
 7. Anja zeggen:
  Heb hier eigenlijk maar één simpele mening over.
  Ze zo snel mogelijk weer die kast in duwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *