Blisterverpakkingen

Peter van Lenth
Volg me

364988a712 Wij Nederlanders zijn een kritisch volkje, toch?! We hebben altijd wel wat aan te merken, toch?! Nou, nee dus, want hoe is het anders mogelijk dat de winkels vol liggen met blisterverpakkingen die slechts met ferme, bovendien van een scherpe punt voorziene schaar en met gevaar voor eigen lijf en onherstelbare beschadiging van het eigenlijke artikel te verwijderen zijn?

Wat mij betreft mag er een volksgericht plaatsvinden. Wij pakken zo’n blisterverpakkingbedenker op, sealen ‘m in, het hoofd uitgezonderd, stellen hem tentoon op het schavot, midden op een centraal plein, en staan het zijn vrouw toe te pogen hem te bevrijden, zonder hulpmiddelen wel te verstaan. Dat voorbeeld zou alle andere blisterverpakkingbedenkers toch aan het denken moeten zetten. Ze zouden zich moeten schamen!

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Blisterverpakkingen

 1. Rogier zeggen:
  Ja, en dan graag meteen de stropdassenfabrikanten aan hun eigen stropdassen ophangen. Dat zal ze leren! 🙂
 2. Ruud zeggen:
  Wel opletten of het huwelijk niet reeds in een verregaande staat van ontbinding verkeerd, daar het dan zeker fout afloopt met de meneer. Misschien werkt een magnetron in deze als oplossing of ontploffing?
 3. bo zeggen:
  he peter, ik heb nu ook een weblog. goedgedaan.web-log.nl. reageer maar en dit geldt voor iedereen die maar wil reageren

  groetjes

  bo

 4. lidia zeggen:
  Nog afgezien van de moeite om het te openen, wat vind je van alle extra rotzooi die op de toch al gigantische vuilnishoop terechtkomt?
 5. bo zeggen:
  Is het niet beter om minder producten te maken dan zijn er ook minder verpakkingen nodig. Kijk maar eens naar de verpakkingen met kaas erin. wel 20. breng het maar terug naar 5
 6. pvl zeggen:
  Die blisterverpakkingen schijnen biologisch goed afbreekbaar te zijn. Na 10 jaar is er niks meer van over, heb ik gehoord. Maar ik heb wel de indruk dat die bedenkers en fabrikanten vanwege dat aspect niet langer geneigd zijn iets zuiniger te zijn met verpakking.
 7. pvl zeggen:
  Soms/vaak kan iets volgens mij prima zonder verpakking, maar eist onze heilige Keuringsdienst van Waren het. Neem nou de suikerzakjes op het werk. Waarom niet gewoon een suikerpot? Of alle voorverpakte vleeswaar in de bedrijfskantines. Waarom mag dat nou niet van een stapel hamplakken, salami, etc. worden afgehaald? De Keuringsdienst inderdaad. Boterkuipjes zijn ook zo’n voorbeeld om aan te halen, maar dan vooral omdat die dingen van de KvW bovendien in de koelvitrine moesten, terwijl de boter al helemaal ingepakt zit in plastic en aluminiumfolie. Iedereen poogt vervolgens elke middag weer een hard klompje boter uit te smeren op het bolletje. Toestanden, slecht veroorzaakt door onze overmatig bezorgde KvW.
 8. Natasja zeggen:
  Precies! Ik irriteer me altijd rot aan die voorverpakte tandenborstels. Echt nergens voor nodig! Wat dat betreft moeten we weer terug naar de kleine man, de kruidenier, de drogisterij en andere speciaalzaakjes. Kies zo veel mogelijk onverpakt, zou ik zeggen.

  Peter, ik heb inmiddels ook een weblog (het wordt populair). Ik zou het leuk vinden als jij (en iedereen die dit leuk vindt) de kop afbijt. Het gaat over astrologie, maar ik denk dat je de topic ‘Astrologie en commercie. Vloekt dat?’ wel leuk vindt. Kijk maar op http://astrozeemeermin.web-log.nl. Dank alvast en groetjes!

 9. pvl zeggen:
  Dus klikte ik op je link, maar kwam terecht op je website. Prima vormgegeven trouwens, mijn complimenten.

  Ben trouwens ook wezen kijken op je weblog. En heb aldaar gereageerd. Welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *