P-post

Peter van Lenth
Volg me

3f7b29c35f Sorry mensen, maar het is tijd om de boel maar eens om te gaan gooien. Wèg met de term e-mail! Voortaan heet het e-post. Uhh, waarom eigenlijk nog die nadruk op de e? Gewoon, de e-post heet voortaan post en de post heet voortaan p-post, postbodepost, papierpost, zegelpost of briefpost, daar moeten we nog even een afspraak over maken. In het Engels: p-mail. paper mail, postman mail, stamp mail of letter mail. Ik denk dat p-post en p-mail de beste papieren hebben, als afkorting van papierpost en paper mail.

Er is ook een werkwoordsvorm nodig. Wat denk je van de volgende uitspraken?

“Hé, kun je dit effe p-posten voor me?”
“Ja, Jan heeft het vanmiddag op de p-post gedaan.”
“Hij heeft het om half drie p-gepost.” of “Hij heeft het om half drie gepapierpost.”
“Het was al te laat toen ik het p-postte.”
“De postbode bracht de post op tijd.” (Dat het om p-post gaat, is impliciet reeds duidelijk.)

Kom maar op met jouw mening!

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op P-post

 1. Anoniem zeggen:
  In het kader van mijn toenemende huidirritatie tengevolge van de verEngelsering van de Nederlandse taal ben ik het hier volledig mee eens. In het kader van mijn vorige kader is een bezoek aan de website van het SDU i.v.m. de taalvervuilingsaward een bezoekje more than worth. Mag ik u alleen er op wijzen dat een en ander nog erger kan. Steeds vaker wordt het woordje “meel” i.p.v. “mail” gebruikt. Dit moet melig bedoelt zijn, maar ik kan er niet om lachen. Ikzelf stel echter voor om gewoon post te gebruiken voor de gewone post en e-post voor de e-post. Om een lang verhaal nog langer te maken. Kun je mij vertellen ( wellicht beter via e-post ) wat je precies bedoelt met HTML-codes e.d. Dit naar aanleiding van je reactie op mijn site.
  Vriendelijke groet, Rogier.
 2. pvl zeggen:
  Ga naar je beheerpagina. Login en kies bij ‘Je weblogs’ Hedonia. Kies tabblad Condfigureren, daarna tabblad Voorkeuren. Vervolgens ergens onderaan een kruisje zetten bij ‘Het gebruik van HTML toestaan in reakties?’.

  Kunnen we voorlopig in de overgangsfase dan p-post en e-post gebruiken?!

 3. Rogier zeggen:
  Dank voor de tips. Is de HTML bedoelt om directe links te kunnen plaatsen soms?
 4. anja zeggen:
  Hoi Peet,

  Ik zit met een probleem, waar we hier niet uitkomen!!! Néé, niet huwelijksproblemen maar een computerprobleem.
  Wil je mijn e-mailadres weer verwijderen en even over de e-mail waar ik jou kan bereiken reageren op mij svp????
  Ik word er gestoord van, ik heb de indruk dat een ander gebruik maakt van mijn IP-nr.
  Is zoiets werkelijk mogelijk.
  We hebben de boel hier een paar dagen plat gehad wat e-maild betreft en toch wordt er gebruikt. tegenwoordig sta ik ook nog op de lijst van verspreiding vsn SPAM!!!!!!!!!!!
  Ikke, zo’n brave burgertrut, hoe komen ze erbij???????
  Lieve Peter, reageer aub even, dan leg ik het uit wat ik voor bericht krijg als ik reageer op een bepaald log (voor jou bekend) maar vermoed, dat er iets niet pluis zit.
  Vast bedankt. Kusjes XXXXXXXXXXXX Anja

 5. pvl zeggen:
  Hoi Anja!
  Eerstens, wat hadden we nou afgesproken? Het is niet langer meer e-mail, maar post, of zo je wilt e-post. Maar dat terzijde, hoewel. 🙂

  Voor wat betreft jouw huidige e-postprobleem denk ik dat je in dit geval het allerbeste het probleem kunt voorleggen bij de helpdesk van je provider. Zij kunnen in je e-postbus kijken, je ip-adres in de gaten houden en aangeven of je redenering plausibel is. In elk geval is mijn eigen kennis hierover niet hooguit even als die van Hans.
  Groetjes, Peter 😉

 6. bo zeggen:
  Hoi Peter, in het kader van de post, mijn broer heeft een kans na 25 jaar trouwe dienst bij de tnt post te worden ontslagen omdat er geen post meer is maar email en andere concurenten wil ik je attent maken op het tv programma astrotijd. Inmiddels elke dag te bewonderen. 4x per dag op de rtl zenders. Natasja interviewt vandaag de gert kipper, schrijver van de kabbalist. Hij vertelt over de joodse astrologie. Kijken dus. Vanacht nog om 12.45u anders op astrotijd.nl. Groetjes bo Komen jullie een keertje eten in Heiloo. bel maar of mail
 7. pvl zeggen:
  Ja hoor, we komen eten. En maar liefst 4 keer per dag?! Wauw, herhalingen neem ik aan. Die van 12.45 was zeker de nacht van vrijdag op zaterdag? Ik ga wel effe naar http://www.astrotijd.nl.
 8. Anja zeggen:
  Hoi Peet, bedankt maar die provider hier is niet te bereiken.
  Heb er inmiddels van allerlei programma’s overheen gehaald om virussen en alles te bestrijden.
  Volgens mij ben ik hier de computerdeskundige aan het worden, dat krijg je er nu van als je met een expert getrouwd ben.
 9. pvl zeggen:
  Ik zou zeggen, neem een andere provider. En wellicht er meteen een andere man bij. Die provider en je man gaan wel een beetje af in mijn ogen. Allebei een schande voor de IT (mijn vak). Plaatsvervangende schaamte neemt bezit van me. Maar goed, ik erken er zit nogal wat kaf onder het koren en dus is er ook koren. Dus vandaar mijn advies om een andere provider en andere man te kiezen. 🙂
 10. Anja zeggen:
  En wat kun je me aanbevelen?????????
 11. pvl zeggen:
  Tsja, in NL is XS4ALL duur, maar met goede service en geen 50ct pm nummer, maar gewoon 020-nummer. Hoer het zit in België is mij onbekend.
  Wat een man betreft, oei, daar waag ik me maar niet aan. Krijg ik mogelijk ruzie van met onze schoonouders, toch? 🙂
  Zal ik anders effe met ‘m gaan praten? 🙂
 12. pvl zeggen:
  Hoer moet zijn hoe en is geen freudiaans vertikking hoor.
 13. pvl zeggen:
  freudiaans moet zijn freudiaanse en is wederom een vertikking. Ik lijk wel vertikt.
 14. pvl zeggen:
  Of was het nou getikt…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *