Draaikont Bos

Peter van Lenth
Volg me

Wouter Bos heeft de naam nogaleens van mening te veranderen. Ook nu is hij van standpunt veranderd; Inzake de Armeens-Turkse kwestie is hij – en met hem blijkbaar de gehele PvdA – nu van mening dat het begrip ‘genocide’ de afgelopen maanden slordig is gebruikt. Vanaf nu zal dat begrip in verdere discussies zoveel mogelijk worden vermeden.

Sommigen noemen hem daarom een draaikont. Ik ben echter blij met iemand die toegeeft het verkeerd te hebben ingeschat en beterschap belooft. Bij mij stijgt hij dan ook weer een beetje in achting.

Wel vind ik dat de PvdA nog een aanvullende consequentie moet trekken: De Turkse kandidaat voor de Tweede Kamer, Sacan, werd gedwongen zich terug te trekken, omdat deze vooralsnog weigerde van genocide te spreken. Van een tv-interview herinner ik me dat Sacan daarmee de massamoord op Armeniërs bepaald niet ontkende of bagatelliseerde. Integendeel, hij was ervan overtuigd dat er destijds gemoord is, maar wilde de beslissing of dat dan ook genocide genoemd mag of moet worden overlaten aan daarvoor aangezochte onafhankelijke en gerespecteerde historici. Nu lijkt de PvdA die kant op te zijn gegroeid en hoort de politieke top als de wiedeweerga Sacan op de knieën te verzoeken alsnog mee te gaan doen. Biedt hem maar een plaats aan op nummer vijf, ter genoegdoening.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Draaikont Bos

 1. pvl zeggen:
  Ja beste mensen, goed opgemerkt… De politiek komt hier weer terug. Eventueel is het van korte duur, want ik denk erover om het bloggen grondig te herzien. Dat houdt in dat ik xf2f debat ga uitsluiten (op uitzonderingen na) xf2f het bloggen helemaal ga nalaten. Nog elke dag heb ik meningen bij wat ik lees in de krant of zie op de tv, maar de energie en vrije tijd ontbreekt om elke dag een stuk op te leveren (nodig om aandacht te blijven genereren) en bovendien alle discussie serieus aan te gaan. Komt nog bij dat de fotografie als hernieuwde hobby lonkt en tijd zal gaan vreten.
 2. lidia zeggen:
  Leuk hobby Peter,
  wil je ons via je blog niet laten meedelen in je foto’s?
 3. pvl zeggen:
  Hoi Lidia,
  Zeker zeker. Ik heb eergisteren ‘gedroomd’ (tussen haakjes, want ik was half wakker) hoe ik foto’s wil gaan maken. Een plaatje schieten, het dan een pietsie bewerken en mooi afdrukken leidt misschien wel tot een ‘mooi en bewonderswaardig’ plaatje, maar er moet meerwaarde komen en ik denk nu te weten op welke wijze ik dat kan gaan realiseren. We zullen zien.
 4. bo zeggen:
  Om even toch het politieke debat op te schudden.Ik ben voor een regering van CDA-VVD en SP. Dan is rechts,links en midden goedvertegenwoordigd en dan kan er ook een goede oppositie gevoerd worden. PVDA en CDA zijn partijen die samen niets toevoegen. Ik ben benieuwd wat jou regeringssamenstellingskeuze is.
  Hebben jij en Marianne zin om te komen eten zaterdag.

  Groetjes

  Bo

 5. pvl zeggen:
  Nou, we wilden eigenlijk afgelopen zondag komen, maar jullie waren er niet. A.s. zaterdag gaan we al uit eten met Michel en Meriam.
  Marian kijkt NU in de agenda … Zullen we de 18e komen?

  Weet je, voor het eerst in jaaaaren, misschien wel voor het eerst ooit, weet ik niet wat ik ga stemmen. En het is niet zo dat ik tussen partijen twijfel. Er is gewoon geen enkele bij die me momenteel goed past. Elke partij heeft wel een of ander standpunt dat me principieel tegenhoudt. Ik zou graag op de A.P.P. stemmen, dat wel.

 6. bo zeggen:
  Hoi Peter wat dacht je van de 25ste november. dan kunnen we het gelijk over de verkiezingen hebben. Ik ben het ook met je eens voor mij ook in jaren op wie moet ik stemmen. Ik voel me niet meer zo’n nederlander meer europeaan. Ik ben een grootdenker geworden.Ik geloof meer in de mens, culturen vind ik interessant en wat ik doe levert ook een boel op voor de maatschappij. Een en al poppenkast die politiek. Ik denk nog weleens dat we in de demonstratie liepen 30 jaar geleden en dat ik Joop den Uyl aanbad. Er is er nooit meer een opgestaan die hem kon evenaren.Het belangrijkste is dat je in je creatieve proces blijft en daar kan niemand tegenop.
 7. pvl zeggen:
  De 25e komt slecht uit, want dat weekend vieren we Sinterklaas, omdat Sasja naar Thailand gaat. Een week later zal dus wel kunnen.

  Ik denk dat we met onze huidige ‘kennis van zaken’ destijds ook Joop den Uyl kritischer hadden bekeken. Eigenlijk denk ik dat de hedendaagse generatie politici professioneler is dan die van destijds. En dat bedoel ik niet negatief. Een Wouter Bos is niet minder integer als Joop den Uyl was. Ook de verslaggeving is sterk geprofessionaliseerd en ook dat bedoel ik niet negatief. We maken denk ik een ontwikkeling door naar een nieuw paradigma. We zijn dus weer aan het pionieren, schat ik zo in. Destijds, rond 1970, waren we ook al pioniers. En pioniers voelen zich weleens verdwaald en onzeker. In elk geval ga ik niet mee in de gedachte dat ‘vroeger alles beter was’.

 8. bo zeggen:
  Hoi Peter, zullen we dan 9 december afspreken. Lekker eten en goed babbelen. Ik neig nu toch steeds meer naar de sp te gaan.
  Pionieren is eigenlijk ook wel leuk en goed.
 9. Anja zeggen:
  Doen Bo!!!!
 10. pvl zeggen:
  Nou, da’s goed Bo (9 dec). Toch maar de sp, Anja, ondanks die vervelende naamgenote?
 11. Anja zeggen:
  Ja Peet, ondanks dat. Maar ik heb wel een voordeel op haar, ik ben niet blond.
  En om nou op een partij te gaan stemmen waar een minister Kamp in voorkomt???????
  Da’s ook niet alles toch!
 12. Anja zeggen:
  Gewoon de partij stemmen waar je je het meeste in kunt vinden!
  Geen ènkele partij voldoet aan het ideaalbeeld.
  Kijk de verkiezingsprogramma’s na en stemmen waar je meeste voorkeur naar uit gaat. ZUCHT!!!!!!!!!!!!!!!!!!…..
 13. pvl zeggen:
  Vandaag op de radio een interview met nr. 19 van de PvdA. Ideeën over het milieu waren voor mij prima. Toch maar op hen stemmen dan? Ik neigde. Daarna brandde hij de vvd-plannen voor het mobiliteitsprobleem af. Weer de oude stokpaardjes over openbaar vervoer en kilometerheffing. Ik was meteen weer terug bij af. Zie je het ene standpunt wel zitten, is een ander standpunt weer knudde. Zo heb ik met elke partij wel wat. Zucht…
 14. pvl zeggen:
  Nou, de A.P.P. voldoet anders wel aan mijn ideaalbeeld. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *