Ik ben bekeerd – RAmen

Peter van Lenth
Volg me

a2d965ab61 Menigeen heeft het me voorspeld, steeds heb ik het afgehouden en nu is het toch gebeurd: Ik ben bekeerd.

Het Christendom met zijn Godsidee klopte volgens mij van geen kant, afgezien dan dat het de liefde voor de medemens predikt en dat vind ik wel weer mooi. In de Islam zag ik nog minder, want die predikt vooral dat mensen eigendom van Allah zijn. De gelovige Joden hadden bij mij nog de beste papieren, want die prediken vooral gerechtigheid en daar hebben ook de ongelovigen wat aan. Maar zoals gezegd, ze waren alle jaren kansloos bij mij, want ik wilde simpelweg niet geloven in zo’n superwezen. Maar nu is er een geloofsgemeenschap die mijn skepticisme heeft weten te breken: de Pastafari (Engels: Pastafarians), een gemeenschap die al een paar honderd jaar blijkt te bestaan, maar dat vooral ondergronds en in het geheim deed.

Zo’n twee jaar geleden is hun huidige profeet, Bobby Henderson, ermee naar buiten getreden, met name toen deze met lede ogen moest aanzien dat de Christenen in de V.S. eisten dat Intelligent Design op de scholen zou worden onderwezen naast de Evolutietheorie. De Pastafari besloten dat, gezien alle technologische ontwikkelingen van de laatste eeuw, zoals ook duidelijk te zien is in tv-series als Stargate en Startrek, het beter zou zijn eindelijk naar buiten te treden en hun geheim te delen. Zij eisen nu dat ook hún versie zal worden onderwezen op de scholen.

Zij zeggen stellige aanwijzingen, ja zelfs onweerlegbare bewijzen, te hebben voor het bestaan van een superwezen dat alles heeft bepaald en nog steeds bepaalt. Omwille van de communicatie, met name ook met kinderen, hebben zij het over het Vliegend Spaghettimonster, wat natuurlijk niet al te letterlijk genomen moet worden. Hoewel, er zijn nogal wat Pastafarianen die zeer fanatiek menen dat het werkelijk gaat om een wezen dat bestaat uit spaghetti, gedrapeerd om twee gehaktballen en daarbovenuit steken dan twee ogen. Nou ja, nu vraag ik je. Bij deze fanatici ben ik niet aangesloten hoor. Ik geloof te behoren tot de gematigden, hoewel mij nog onduidelijk is hoe de verhoudingen liggen. Mijn inauguratie is nog aanstaande. Het schijnt dat het Pastafarisme erg populair was onder piraten in de vorige eeuwen en dat piratenkledij door de fundamentalisten verplicht wordt gesteld. Nou, daar voel ik niet veel voor, maar we zullen zien.

U hoort meer van ons. Oh ja, zijn er hier misschien andere geloofsgenoten? Ik zou graag met jullie in contact komen. Mogelijk kunnen we een eigen kerkgebouw ergens in de buurt verwezenlijken.

RAmen

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Ik ben bekeerd – RAmen

 1. JH zeggen:
  Ik vind het super dat er een nieuwe religie in opkomst is. Ik heb zelf ook een religie gepromoot. De religie van D.V.A. Een anti-religie kun je het wel noemen. Als je een beetje nieuwsgierig bent bezoek dan de

  site: http://dvaspreekt.web-log.nl

  Verder heeft het geloof in het spagghettimonster helemaal mijn zegen.

  Groetjes van JH

 2. Jeroen zeggen:
  Op de een of andere manier komen alternatieve religies maar moeilijk van de grond.

  Terwijl er vele miljarden christenen zijn geweest in 2000 jaar geschiedenis van de mensheid, blijkt niemand dat succes te kunnen tippen.

  Desalniettemin heeft iedereen recht een poging te wagen, dus ik wens je veel succes toe!

 3. pvl zeggen:
  Nou dank je wel Jeroen. Da’s erg aardig van je.
 4. marius zeggen:
  Zoals je op mijn web-log (Ikschrijfgraag) kunt zien heb ik alreeds gepleit voor onderwijs in het geloof van het Vliegende Spagettimonster naast onderwijs in ID.
  Ik denk dat ik nu wel in aanmerking kom voor de functie van Aarts-Parafaan voor Nederland en omstreken.
  Helaas heb ik vernomen dat tot de officiele dracht van deze hoogwaardigheidsbekleder TWEE piratenooglapjes behoren.
  Ajakuka!
 5. Rogier zeggen:
  Ik houd het toch maar liever op Rastafari. daar kan je lekker een jointje bij roken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *