Het verraad van links

Peter van Lenth
Volg me

8e47147399 Van de website van uitgeverij ASPEKt pluk ik:

“Uit angst voor behoudende islamitische kiezers hebben de PvdA en andere linkse partijen hun vrijzinnige principes verraden. Het gevolg is dat de natuurlijke achterban is overgelopen of dreigt over te lopen naar rechts.
De PvdA moet terug naar haar vrijzinnige wortels, duidelijk stelling nemen tegen alle vormen van religieuze onverdraagzaamheid, en ondubbelzinnig opkomen voor afvallige, seculiere en vrijzinnige moslims. De partij dreigt te vervallen in de fouten van voor de Fortuyn-revolutie door kritiek op behoudende en orthodoxe vormen van de islam af te doen als ‘islamofobie’.
Dat schrijft journalist Carel Brendel in Het verraad van links. In dit boek beschrijft Brendel de relatie tussen sociaal-democratie en godsdienst in de afgelopen 130 jaar. “

Ik ga dat boek morgen maar eens kopen. Hopelijk kan ik me er behaaglijk in wentelen en weer een beetje het gevoel terugkrijgen dat met mijn interpretatie van linkszijn niets mis is. Lees je mee?

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Het verraad van links

 1. Rogier zeggen:
  Tuurlijk! Als ik het mag lezen als je het uit hebt?
 2. pvl zeggen:
  Hé, jij krijgt toch korting? Werk je morgen? Kom ik het bij jou halen. Scheelt toch mooi weer 1 euro nog wat. Hm, valt wel een beetje tegen eigenlijk.
 3. Rogier zeggen:
  Nou dat is dan dubbele pech, want ik heb het boek niet op voorraad en vanwege de wet op de vaste boekenprijs, mag er geen korting verleend worden. Balen toch?
 4. pvl zeggen:
  Heb ik even mazzel dat ik ‘m vanmiddag toch al gekocht heb. Ik hoop eerdaags hier iets over het boek te kunnen zeggen.
 5. bo zeggen:
  hoi peter, 16 december gaan we samen naar ajax – psv. groetjes bo
 6. pvl zeggen:
  Hoi Bo, ik zal ’t noteren. Heb je m’n emailadres niet?
 7. Pingback: Van PSP naar Groenlinks naar PvdA naar … | P. van Lenth

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *