Balkenende’s belofte

Peter van Lenth
Volg me

Op 18 juni 2005 stuurde ik de volgende tekst naar de Volkskrant. De brief is niet geplaatst, dus je kan geen weet ervan hebben. Ik heb ‘m even opgediept uit de krochten van Outlook, want het is wederom actueel. Lees mee…

Balkenende had ons toch op de referendumavond, nadat de uitslag duidelijk was geworden, beloofd op de EU-top een pleidooi te houden waarin hij uitlegt welke argumenten de mensen ertoe hadden gedreven nee te stemmen?! En ja, hij zou ook gaan pleiten voor een lagere bijdrage, maar dat leek me toen al een politiek tactische zet die meer ingefluisterd was door Zalm dan door de nee-stemmers.
De hele top lijkt alleen maar te gaan over die bijdrage. Waar lees ik iets over dat pleidooi? Heeft hij het eigenlijk wel uitgesproken? Waarom is daarvan geen verslag? Is zoiets niet openbaar? Het zint me allemaal niks. Balkenende moet laten blijken dat hij het pleidooi heeft uitgesproken, en ook wil ik weten wat hij dan zoal daar heeft verteld.

Er wordt momenteel door tegenstanders van het tweede referendum bij hoog en bij laag beweerd dat alle argumenten van de NEE-stemmers zijn ingewilligd. Dat lijkt me stug. Destijds had ik al zo mijn twijfels bij zijn uitleg van de NEE-stemmen. En hij heeft sindsdien nooit de moeite genomen die argumenten op te sommen opdat wij kunnen controleren of hij het allemaal wel goed begreep.

Het lijkt me noodzakelijk dat Balkenende alsnog dat verhaal gaat doen. Hem op de kleur van zijn ogen geloven is alleen voor naïevelingen.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *