26 fouten

Peter van Lenth
Volg me

5d3450a1ff Het Nationaal Dictee heeft me dit keer flink te grazen genomen. Terwijl ik andere jaren best goed scoorde en dan altijd nog het gevoel had dat de tekst alweer een groot aantal nooit voorkomende instinkers kende, was ik dit keer er tijdens het dictee van overtuigd dat het mee ging vallen. Jan Wolkers had inderdaad zijn grote best gedaan heel rare woorden te mijden.

Tòch, bij de controle kreeg ik zin op zin het deksel op de neus. Wat ik zoal fout had?

Breiige, chefkok, Jacob’s droom (2x), Bettel, bovenaan, geölied, neergevleid, bovenop, melkzuurbacterieën, tekeer gingen, witte kool, vader’s schriftlezing (2x), oud-testamentische, scene, van jongsafaan, gedweëe, vive, klip en klaar, Koninkrijk der Hemelen, godsgezanten, bagganten, uitdijnend, gitaarrif.

Velen van jullie gebruiken vast en zeker een tekstspellingsprogramma, alvorens de tekst online te zetten. Dat doe ik werkelijk nooit en ik zal daarmee ook doorgaan. Ik vraag me trouwens af welke van de bovenstaande woorden/schrijfwijzen bij een tekstspellingsprogramma als fout door de mand zouden zijn gevallen.

Een vraagje aan jullie: Vallen tekstfouten in mijn teksten je weleens op?

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op 26 fouten

  1. Isabeau zeggen:
    Ja, ik heb vanavond het laatste deel gezien, de controle, maar er zaten echte instinkers in! Vooral die woorden uit de bijbel (met een hoofdletter?) waren best geniepig. En je gaat echt heel erg twijfelen aan jezelf, want was het nou boven aan of bovenaan?
    Ik vond het eigenlijk wel grappig, het was de eerste keer dat ik het gekeken heb. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *