Magere Hein en Boeddha

Volg me

0c6d820abd De Volkskrant meldt vandaag op de voorpagina dat de matig dikken nu gemiddeld langer leven dan hun magere leeftijdsgenoten. Ze lopen minder snel een infectie op en hebben meer reserve om een ziekte te overwinnen of na een operatie te herstellen.

Ikzelf heb dit de afgelopen jaren al ettelijke malen als halve grap verteld aan vrienden terwijl ik ze een gemoedelijk tikje op de uitdijende voorbuik gaf: “Goed zo, hou maar zo, komt misschien nog weleens van pas”.

Een paar jaar geleden mocht ik mijn eigen, volstrekt achteloos opgebouwde, 3422183db1buikvetreserve aanspreken bij een fikse therapie. Tegenwoordig ben ik weer meer het mager scharminkel dat ik in mijn jongere jaren was. Mijn omgeving vindt me, wat de buik betreft, veel mooier zoals ik er nu bijloop, maar oh hemel hoe moet dat nou als ik wéér aan de bak moet?

Hoe zei Cruijff het? Ieder nadeel heb z’n voordeel.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Pro???: PVV, ON! | Pro: Oekraïne, Israël, Zwarte Piet, NAVO | Anti: Baudet, Palestijnen, Moslims, Wereldburgers, Eurofielen, Gelukszoekers | Muziek: King Crimson, Yes, Soft Machine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *