Als ik Wilders was

Peter van Lenth
Volg me

Of anders dan misschien zijn ghostwriter, hoe zou ik dan zo’n film aanpakken?

Ik zou moslims aan het denken willen zetten zonder schofferend bezig te zijn. Wat denk je van de volgende ‘vragen’?

“Wij van de PVV verwachten van christenen en joden dat zij het recht op afvalligheid erkennen. Vindt u, moslim, het een probleem als wij dat ook verwachten van moslims?”

“Wij verwachten van landen dat zij onze grenzen en onze typisch Nederlandse cultuur respecteren. Vindt u, moslim, het een probleem als wij dat ook van groepen en individuen verwachten?”

“Wij achten het belangrijk om films en boeken achteraf te mogen bekritiseren. Vindt u, moslim, het een probleem als wij dat ook wensen te doen met uw heilige boeken?”

“Wij zijn door ervaringen uit het verleden zeer bevreesd geraakt voor groeperingen die niet schuwen hun argumenten met intimidatie en geweld kracht bij te zetten. Kunt u, moslim, zich die vrees voorstellen en kunt u die delen?”

En zo kunnen vast nog wel wat andere kernwaarden worden opgedist. Door op die manier te praten dwing je moslims om zich uit te spreken en in debat te gaan. Me dunkt dat daar geen aanstoot aan genomen kan worden.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Als ik Wilders was

  1. ajmh zeggen:
    Juist, daarom wil ik ook nog niet veroordelen als ik de film nog niet gezien heb. Ik hoop dat hij er iets ‘smaakvols’ van maakt.
  2. renzoverwer zeggen:
    HEt werd een andere film. Maar zou een film als die jij voorstelt, zouden moslims daar ADEMLOOS naar kijken en daarna druk in discussie gaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *