The President of the EU

Peter van Lenth
Volg me

73f0aeb639 Help! De PvdA heeft ons er ECHT ingeluisd! Dit is niet leuk meer! Ze vonden het toch niet langer nodig ons te raadplegen via een referendum?! Ze waren het er in de Tweede Kamer toch allemaal – nou ja, bijna allemaal – over eens dat het Verdrag van Lissabon niet langer een Grondwet genoemd kon worden?! Er zou géén EU Minister van Buitenlandse Zaken komen en ook andere van dergelijke al of niet symbolische dingen waren toch succesvol afgewend door onze eigenste politici?!

Waarom lees ik dan vandaag VERDOMME in de Volkskrant dat Blair in de race is om de EERSTE PRESIDENT VAN EUROPA te worden?! Hou me te goede, ik heb niks tegen Blair. Maar ik heb des te meer tegen een Europese President, en tegen een Europese Minister van Buitenlandse Zaken, en tegen een Europese Vlag. Kortom, ik heb des te meer tegen een stiekeme machtsgreep!

Als ik het oneens ben met het regeringsbeleid, dan wil ik kunnen aanzeuren tegen een kabinet dat in Den Haag zetelt en eerst en vooral Nederland regeert. Als onze Minister van Buitenlandse Zaken op zeker moment denkt namens ons een andere regering een veeg uit de pan te mogen geven, dan wens ik hem/haar daarop aan te spreken en dat doe ik absoluut bij grote voorkeur als Nederlander tot Nederlander. Andere Europeanen mogen van mij van alles vinden, maar moeten dat dan gewoon op eigen titel doen, vanuit de eigen natie, vanuit de eigen cultuur zo je wilt.

Dat voorbeeld haal ik niet voor niks aan. Vorig jaar, tijdens mijn vakantie, stond ergens in de krant dat “de Europese Minister van Buitenlandse Zaken” (sic) het harde optreden van een Oost-Europees land, dat geconfronteerd werd met een terroristische gijzeling, veroordeelde. Ik ergerde me toen rot aan dat arrogante, feitelijk on-Nederlandse, toontje en het voelde bovendien aan als een stille, stiekeme machtsgreep.

En nu blijken wij zelfs te worden opgezadeld met een Europese President? Wat een lef! Je zou er van ondergronds gaan. Ook al zullen sommigen beweren dat ‘we’ het zelf zo gewild hebben, volgens mij worden we erin geluisd. Onze vrijheid wordt te grabbel gegooid.

Ik wil niet onderdaan van Europa zijn! Ik voeg me bij het verzet!

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op The President of the EU

  1. bo zeggen:
    ik ben wel een voorstander van een europa. Het geeft meer kleur, mix cultures en groot denken gevoel.Ik zou het geen enkel probleem vinden als Nederland een staat/provincie zou zijn van Europa. We hoeven dan niet alleen het verhaal Wilders op te lossen en we zitten niet dagen lang meer te kissebissen over een bewakingsprobleem van een vrouw die zelf weg is gegaan. Nee dan wordt het een europees belang.We houden ons dan alleen maar echt bezig met onze nederlandse identiteit zoals spruitjes, 1 koekje bij de koffie,cruijff, smartlappen en bier en kroketten.
  2. pvl zeggen:
    Landverrader! 😉
  3. Pingback: Huh, de President van de EU?? | P. van Lenth

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *