Fitna – The Update

Peter van Lenth
Volg me

Dit is een welgemeend advies aan Geert Wilders: Breng zo snel mogelijk een update van de film uit! De volgende wijzigingen stel ik voor:

De Mohammed cartoon van Kurt Westergaard wordt eruit verwijderd. De tekenaar meent dat er sprake is van diefstal en bovendien kan hij zich niet vinden in de toepassing van de tekening in de film. Dat eerste argument lijkt me gezocht, maar dat tweede argument snijdt meer hout. Als Westergaard zich niet met de inhoud van de film kan verenigen, dan kunnen de film en zijn tekening inderdaad maar beter van elkaar gedissocieerd worden. Bovendien, de film wordt niet zwakker als die beelden eruit verwijderd worden.

De foto van Salah Edin kan vervangen worden door eentje van de enige echte Mohammed B., waarmee deze blunder meteen naar eer en geweten is hersteld.

De foto’s van ‘bloedende kinderen’ kunnen verwijderd worden, want ze blijken te horen bij een feest, tenzij Wilders daarvan op de hoogte was en een weloverwogen reden had.

Door snel een update uit te brengen laat Wilders blijken zich van kritiek wel degelijk wat aan te trekken. Bovendien verkleint het de kans dat een rechtszaak toch tot een verbod leidt, op wat voor gronden dan ook. Tenslotte – maar wel zeer belangrijk – slaat het laatdunkende critici enige argumenten uit handen en hoeven Wilders’ medestanders zich daardoor minder in te spannen de standpunten te verdedigen.

Van zo’n update zal ook Wilders zelf veel baat hebben, met name bij de debatten die hij zegt te gaan voeren.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *