Zahra Bahrami is geëxecuteerd

Peter van Lenth
Volg me

M1fzw5pad3ve Het is lang geleden dat ik blogde, maar vandaag moet het echt. Want Zahra Bahrami is geëxecuteerd en dat maakt me woest over Iran. Ook onze minister van Buitenlandse Zaken – Uri Rosenthal – is boos en Nederland heeft “alle contacten met Iran bevroren”, meldt zijn ministerie.

Toch, zijn verklaring op tv zag er mij veel te diplomatiek uit. De man was de rust zelve; niet bepaald overeenkomend met het beeld van iemand die woedend is. Wat mij betreft had deze man dit keer wel degelijk woedend moeten blijken, vooral in lichaamstaal. Wat mij betreft moet de hele wereld over Iran heen vallen. De bewoners van die landen zijn juist momenteel toch zo bezig met het verdrijven van dictators en het bevechten van recht en democratie?!

Om je de waarheid te zeggen, ik geloof er geen snars van dat al die schreeuwerds en strijdlustigen op die pleinen in de realiteit met mij vriendje willen zijn. Eigenlijk zie ik er voornamelijk engerds een heel grote bek opzetten. Het zijn volksopruiers die hun kans schoon zien. Tuurlijk zijn ze nu even tegen de dictator, tegen onderdrukking en voor recht en democratie. Nu nog even wel, zo meteern niet meer. Dan grijpen ze zelf de macht om met nog grotere repressie het volk hun wil op te leggen.

We hebben dat met Khomeiny gezien. Die man kreeg in Frankrijk eerst asiel, want wij Europeanen zijn tegen elke vorm van politiek vervolgen. Heeft niemand daar spijt van? Hij had nooit in Europa asiel mogen krijgen. Hij had het nergens mogen krijgen. Dan had Zahra Bahrami nu nog geleefd…

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Zahra Bahrami is geëxecuteerd

  1. rikus zeggen:
    De grote vraag is dan nog of ze schuldig is waarvoor ze is opgehangen.
    Of is het gewoon een politieke tegenstander liquideren
  2. P. van Lenth zeggen:
    In elk geval (letterlijk) is het volkomen verkeerd wat hier is gebeurd. Er was geen sprake van een rechtsgang waar de verdediging het verdedigerswerk goed kan doen, waar de rechter op basis van de feiten en de wet een uitspraak doet en waar dit allemaal door het volk (de media?) te controleren is. Ikzelf ga ervan uit dat zij eringeluisd is vanwege haar politieke betrokkenheid.
    En dan nog dat bespottelijke standpunt van Iran dat zij haar Nederlandse nationaliteit niet erkenden omdat ze als Iraanse was geboren. Daarmee zette Iran een hele grote streep door een van de afspraken die er wereldwijd gelden en voor nog tenminste een beetje voorspelbaarheid zorgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *