Hero Brinkman jokt wel heel opzichtig

Peter van Lenth
Volg me

brinkmanVanavond bij Pauw & Witteman werd Hero Brinkman gevraagd wat hij vond van het ‘akkefietje’ tussen Wilders en Pechtold eerder op de dag bij de Plenaire Vergadering van de Tweede Kamer over de begroting. De D66-leider somde op wie er op de PVV-demonstratie ook waren geweest – antisemieten, neonazi’s, noem maar op – en ‘vroeg’ Wilders vilein waarom deze zich nog niet had gedistantieerd van die lieden. Na al tijdens de opsomming een “ach ach ach” te hebben laten horen maakte een duidelijk gekwetste Wilders Pechtold uit voor een hypocriet en zielig mannetje. Brinkman deed het in zijn ‘analyse’ voorkomen alsof de reactie van Wilders daartoe beperkt was gebleven en dat hij deze kans juist te baat had moeten nemen om publiekelijk duidelijk afstand te nemen van extreem-rechts. Daarmee deed Brinkman feitelijk aan jokken. Bekijk de beelden en zie zelf dat Wilders even later, na wederom een vileine aanval van Pechtold, klip en klaar verklaarde dat hij helemaal niets op heeft met die “idioterie” en dat volstrekt afwijst. Dat blijkt hij trouwens afgelopen maandag ook al te hebben gedaan op verzoek van het CIDI.

Waarom toch jokt Brinkman zo opzichtig? Zou het de kift zijn?

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *