De Volkskrant pakt Henk Krol te hard aan

Peter van Lenth
Volg me

henk-krol-1024Vanochtend heb ik de redactie van de Volkskrant een boze brief over hun veel te harde aanpak van Henk Krol gestuurd. Dat deed ik nog net voordat mij ter ore kwam dat Krol zich terugtrekt als fractieleider van 50Plus. Ik vind de aanpak van de Volkskrant walgelijk en zorgwekkend. Het leidt ertoe dat we in de politiek nog slechts wereldvreemde mensen zullen gaan aantreffen. Mensen die nooit iets hebben durven doen dat hen weleens – uiteraard vooral op een tijdstip dat ze enigszins succesvol overkomen bij het grote publiek – als onwelgevallig politicus onder de neus gewreven zou kunnen worden.

Tuurlijk, we willen allemaal geen criminelen en oplichters in de politiek. Immers, dat zijn de mensen bij uitstek die gevoelig zijn voor corruptie en dat zou zich wreken in de politieke keuzes die gemaakt worden en die ons allemaal zouden raken. Maar is Henk Krol ook al zo’n crimineel of oplichter? De vraag stellen is hem beantwoorden, althans zo kijk ik ertegenaan. Nee, natuurlijk is hij dat niet. Hij is, wat mij betreft, een van de zuiverste mensen in de Tweede Kamer. Laat ik het anders stellen: Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Ik betwijfel of de redacteuren van de Volkskrant stuk voor stuk zonder zonden zijn. Waarom werpen zij dan evengoed met zulke stenen?! Denken zij nou echt dat ze Het Nederlandse Volk hiermee een plezier hebben gedaan?

Eenieder die zich stoort aan misstanden en foute beslissingen, en die daarom eigenlijk wel de politiek in zou willen, bedenkt zich nog wel een zoveelste keer na lezen van de reden waarop Krol wordt aangeschoten. Je moet wel masochist zijn om nog in de politiek te willen. Het gevolg is dat zeer veel gedreven lieden er niet aan beginnen; zo’n mijnenveld willen ze niet meemaken. Degenen die nog wel willen, hebben hoogstwaarschijnlijk òf nog geen levenservaring òf altijd als moeder’s braafste geleefd. En die mogen ons dan regeren? Mijn hemel, wat een intellectuele armoede geeft dat.

Oh ja, ook de klokkenluiders die Publeaks hebben gebruikt worden bedankt, maar niet heus. Stelletje natrappers zijn het.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *