Kabinet zal komende week aftreden

Peter van Lenth
Volg me

Alle onderhandelingen met de oppositiepartijen lopen stuk, de een na de ander. SP, Dierenpartij en PVV wilden al meteen niet. 50Plus kwam daar al snel bij. Echt onderhandeld werd er met CDA, SGP, CU en D66. Het CDA stapte er reeds vroeg uit. Vandaag was het de beurt aan GroenLinks om af te haken. Hoe moet het als ook SGP, CU òf D66 Nee zegt? Slechts gezamenlijk hebben zij een nipte meerderheid in de Eerste Kamer. Dan zit er niets anders op dan nieuwe verkiezingen, zo lijkt me. Immers, het kabinet zou theoretisch kunnen gaan wachten op de volgende gemeenteraadverkiezingen en erop gokken dat ze daarna wèl een meerderheid hebben in de Eerste Kamer. Maar da’s wel heel theoretisch. Het is een stuk waarschijnlijker dat PvdA en VVD dan gezamenlijk hooguit 20-30 zetels van de 75 hebben. Volstrekt onvoldoende om beleid erdoor te drukken. Hun enige reële keuze is zich gewonnen geven en aftreden. Ze zijn destijds al gewaarschuwd en nu is het echt zover.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *