Discussiëren met extreemrechts

Peter van Lenth
Volg me

Over extreemrechts schreef ik, zo blijkt me nu, al in 2007! en het is nu nog actueler dan destijds:

Het Belgische Vlaams Belang, het Franse Front National, het Oostenrijkse FPÖ, de Groot-Roemeense partij en Ataka uit Bulgarije. Deze politieke partijen staan allen te boek als extreem-rechts en ze hebben gekozen leden in het Europees Parlement. Vanaf gisteren vormen ze daar ook een zogenaamde fractie van 20 leden, op een totaal van 732 leden.

In het systeem van het Europees Parlement is een fractie een samenwerkingsverband dat meer rechten oplevert alsmede meer subsidie en ambtelijke ondersteuning. Zij krijgen ook meer spreektijd, mogen rapporten opstellen en meedingen naar posities in de nodige commissies. Die voordelen zijn behoorlijk en halen deze partijen uit de donkere nissen van het parlement.

De andere fracties, zowel links als rechts, hebben direct aangekondigd deze fractie te zullen gaan weren uit met name die commissies. Een cordon sanitaire dus, constateer ik.

Gisteravond, op weg naar huis, was er op Radio 1 een discussie tussen beide kampen. Zo…

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Discussiëren met extreemrechts

  1. jefcooper zeggen:
    Als je geen discussie wilt, waarom doe je dan hier alsof ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *