9/11 was het werk van de Mossad, zo wordt beweerd

Peter van Lenth
Volg me

The New York Times had op 20 april een nieuwsartikel over secundaire slachtoffers van de 9/11 aanslag die een financiële claim neerleggen bij de overheid. Er blijken nogal wat mensen kanker te hebben welke zij zeggen te hebben opgelopen op die dag.

Uit het bericht: “A wave of Wall Street stockbrokers and traders are coming down with cancers blamed on the toxic dust and smoke of 9/11. They’re joining ill Ground Zero first-responders in seeking payments from the $2.7 billion federal September 11th Victim Compensation Fund. Of 622 cancer claims approved so far, the fund has awarded $15.5 million to 39 victims, a spokeswoman told The Post.”

Dit is nieuw voor me en ook best opmerkelijk. Maar het is niet daarom dat ik het hier meld. Daarvoor is het artikel verantwoordelijk van de website ‘MWC News’: 9-11 Was a Nuclear Attack.

Uit dit artikel: “Medical analysis of millions of post-9/11 New York cancer patients; 9/11 first respondents, firefighters, rescue workers, cleanup crew, residents, commuters and especially Wall Street brokers, indicate that 9/11 attack was a nuclear event. This indication was emphasized by Russian Intelligence leaks claiming that dirty nuclear bombs were used by nuclear capable Israeli Mossad, rather than by primitive cave dweller Osama bin Laden, to vaporize the Twin Trade Towers.”

Mijn hemel, denk ik dan, zijn er echt mensen die menen dat het om een vanuit Israël aangestuurde aanslag gaat waarbij bovendien nucleair vervuilde wapens zijn gebruikt?! Om welke reden zouden die dat dan hebben gedaan?

Uit het artikel: “Russian intelligence sources had recently leaked reports and massive documentation supporting the indication that 9/11 attack was a premeditated nuclear terror attack perpetrated by Israeli Mossad to spread Islamophobia in the hearts of Western countries and to push the American military to wage Israel’s proxy wars against Moslem Middle Eastern countries such as Iraq, Syria and Iran.”

Wow! Is dit nu een uitwas van antisemitisme? Of mag ik dat niet zomaar zeggen en gaat het hier ‘slechts’ om mensen die ervan overtuigd zijn dat er in de wereld de nodige complotten gaande zijn waar wij geen weet van hebben? Er is inderdaad een complottheorie over 9/11 die door een fanatieke groep mensen tot op het bot wordt voorzien van details en die door naïeve lezers wordt ervaren als doorwrochte onderzoeksjournalistiek. De gebruikte details zijn deels openbaar en controleerbaar, maar ook deels van moeilijk te controleren ‘bronnen’, bijvoorbeeld bij geheime diensten. Daardoor is het voor de lezer ondoenlijk te controleren waar de gelegde verbanden bedacht zijn. Ja, bedacht, zoveel is mij wel duidelijk. De mensen die dit soort ‘onderzoeksjournalistiek’ publiceren hebben zelf een agenda. Ik denk dat een deel van die groep mensen bewust en kwaadwillend bepaalde bronnen verzint. Een ander deel van die groep mensen gaat met die bronnen aan de slag en meent tot geen andere conclusie te kunnen komen dan dat 9/11 inderdaad één groot complot was, van de Mossad en/of de CIA, zoiets. Ze laten zich gebruiken door de verspreiders van verzonnen bronmateriaal. Zou juist dit een complot zijn? Wie zitten hierachter? Of is het eerder een min of meer autonoom proces waarbij elkaar niet kennende individuen ieder hun ‘bijdrage’ leveren en het verhaal zo vanzelf groter en groter wordt? Als dat laatste zo is, waarom doen we daaraan dan niets? Er zijn voorbeelden te over uit het verleden van complotdenken en valse, maar toch hardnekkige bronnen die grote invloed op de ontwikkelingen in de wereld hebben gehad. Een voorbeeld is het valse ‘Protocollen van Zion’. Maar de opkomst van internet zou weleens een versterking van complotdenken kunnen geven. Ieder dorp heeft wel zijn mafketel die door de rest van het dorp binnen de perken wordt gehouden. Maar dankzij internet kunnen al deze mafketels elkaar leren kennen en verworden tot een op het oog omvangrijke groep die zich niet meer laat controleren door de andere leden van het dorp. Wat kan daaraan gedaan worden?!

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op 9/11 was het werk van de Mossad, zo wordt beweerd

 1. King Billy zeggen:
  Duivelse Harry Potters everywhere.
 2. timmerark zeggen:
  Je zit er naast, denk ik, want ik heb alleen tijd voor de kop.
  Het was, denken goed ingelichte kringen, de Russische opvolger van de Sovjet KGB. Het was payback voor Afghanistan. De koers voor de vliegtuigen is door Russische militaire satellieten naar de cockpit gezonden. Of Mohammed Atta dit wist zullen we nooit weten.
 3. Wies de Winter zeggen:
  Ik vraag me af wat erger is voor een mens een nucleair attack of een heart attack.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *