Tip voor EU: Huur land in Afrika en stuur de ‘vluchtelingen’ daarheen

Peter van Lenth
Volg me

Nu alweer wekenlang is het om de haverklap raak op het NOS-journaal: Afrikaanse en Syrische ‘vluchtelingen’ worden in wrakke boten massaal gevaren naar een kilometer of wat uit de kust van een Italiaans eiland, waarna de bemanning snel de aftocht blaast, de ‘vluchtelingen’ dreigen te verdrinken en de kustwacht zich genoodzaakt voelt hen te redden van een gewisse dood. Ook al wekenlang klagen de Italianen dat ze het probleem niet in hun eentje aankunnen en dat de EU nu echt moet gaan helpen. Ondertussen staan ze toe dat maar liefst 80 procent van de ‘vluchtelingen’ zogenaamd stiekem doorreist naar noorderlijke bestemmingen. De EU-instanties en -leiders tonen zich dus blijkbaar al wekenlang doofstom; er gebeurt vanuit die hoek nog steeds geen ene flikker.

EU- en internationale verdragen staan niet toe dat deze ‘vluchtelingen’ worden teruggestuurd. Dat zou namelijk niet beschaafd zijn. Het zijn immers zielige vluchtelingen die dit lot ook maar overkomt. En een andere keer zouden wijzelf weleens vluchteling kunnen zijn en dan zijn we maar wat blij met genereuze opvang, toch? En denk ook even terug aan WOII, waar al evenzeer sprake is geweest van massale opvang van vluchtelingen (niet dus).

Misschien weet de EU zich geen raad met het probleem en tonen de instanties en leiders zich daarom maar doofstom. De oplossing lijkt me echter vrij eenvoudig: De landen van de EU huren stukken land her en der in Afrika. Alle ‘vluchtelingen’ uit Afrika en het Midden-Oosten gaan vervolgens vanaf het eiland van aankomst per vliegtuig, dus linea-recta, naar die stukken land. Wij garanderen hen aldaar veiligheid, onderdak en voedsel voor zolang de zo ‘gevreesde misstanden’ in hun oorspronkelijke land voortduren. Dus niks geen permanente verblijfsvergunningen. En niks geen vrij reizen en werken in de EU zelf. Het gaat hen toch om veiligheid? Nou, op die stukken land kunnen ze die veiligheid krijgen. Meer voordeeltjes zitten er niet in. Een echte vluchteling zal ook niet om meer vragen, toch?!

Prima plan, al zeg ik het zelf.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Tip voor EU: Huur land in Afrika en stuur de ‘vluchtelingen’ daarheen

  1. d.day zeggen:
    Beste Peter, een treffend stuk. Het plan is financieel haalbaar in mijn ogen: als je alleen al neemt wat wij in Nederland jaarlijks kwijt zijn aan de opvang van zogenaamde asielzoekers (Pim Fortuyn zei in het begin van deze eeuw al dat het aantal echte asielzoekers op één hand te tellen is) dan moet dit makkelijk te doen zijn. Nog beter is om de stroom gelukszoekers (ik gebruik hier maar even de enige juiste benaming voor deze avonturiers) te ontmoedigen; het is te gek voor woorden dat marine-schepen boten met gelukszoekers niet terug stuurt (zoals Australië doet) maar de opvarenden aan boord neemt. De mensensmokkelaars lachen zich een slag in de rondte om deze Europese onnozelheid. Ik kan de opstelling van de Eu alleen maar verklaren aan de hand van hun streven om Europa zo snel mogelijk islamitisch te krijgen, zoals Bat Y’or in haar boek Eurabië zo goed heeft beschreven.
    • pvanlenth zeggen:

      Afgezien van de laatste regel (ik wil niet zo cynisch worden) deel ik je mening over dat terugsturen. Maar goed, als terugsturen impliceert dat de gelukszoeker toch groot gevaar loopt, dan maar aldaar in de buurt opvangen. Ik wil niet worden beschuldigd van harteloosheid. Er is een grote groep Nederlanders die het niet over zijn hart kan krijgen om terug te sturen. Juist die mensen hoop ik dat land huren als alternatief te kunnen aanbieden. In elk geval vind ik dàt plan niet harteloos.

  2. Pingback: Zo pakt Australië de bootvluchtelingen aan | P. van Lenth

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *