Pierre van Hooijdonk ziet Piet

Peter van Lenth
Volg me

Daar is PietOp televisie zei Pierre van Hooijdonk “Dat is Piet” bij de aanblik van het na Nederland – Costa Rica leeggestroomde voetbalstadion waar op de tribunes nog één donkergekleurde persoon al mijmerend werd waargenomen. Op Joop.nl viel ene George Arakel daarover en vroeg meteen om zijn ontslag bij de NOS.

Geenstijl ging er natuurlijk met al hun sarcasme op door en reaguurder Schoorsteenveger schreef het volgende (06-07-14 | 19:33):

Hoe mislukt is die grap eigenlijk? Pierre van Hooijdonk, zelf neger, ziet een eenzame zwarte op de tribune zitten, en, hee wat raar, associeert. “Dat is Piet”. zo komt er spontaan in hem op, “die Piet..”.
Welke Piet, zo vraag je je dan af. Waarom komt bij van Hooijdonk, zelf een braboneger, deze associatie op? “Die Piet”, dat is de Piet die door de zeurnegers is gecreëerd, de Piet die nooit bestond maar er nu is en niet weggedacht kan worden, de Piet die zou moeten herinneren aan ons slavernijverleden, de Piet die zich aan ons op moet dringen als een stereotype. Als Gario en zijn medezeurders niet zo hadden lopen zieken, had van Hooijdonk gergarandeerd die associatie niet gehad en had hij geen mislukte grap willen maken. “Hee, die eenzame voor zich uit starende neger op die lege tribune van dat grote stadion doet mij meteen denken aan die oeverloze discussie over zwarte Piet” hoor ik van Hooijdonk zeggen.
De “expert etnische diversiteit” is inderdaad een expert in het verder diversificeren, uiteendrijven, scheiden, tegen elkaar opzetten, in het verlengde van al die zeurpieten. De mislukte grap van van Hooijdonk is symbolisch voor de ultieme verwarring die hier gesticht wordt, de ruis die gecreëerd wordt, de kortsluitingen die zijn ontstaan.
Van Hooijdonk heeft eigenlijk scherp waargenomen, zag een beeld dat de uitbuiting van vandaag de dag, treffend illustreert: eenzame zwarte man voor zich uitstarend, in leeg stadion, gebouwd voor een paar wedstrijden en tot stand gekomen over de ruggen van de armen. “Hee, dat is die Piet”.

Goed waargenomen van Schoorsteenveger. Hier nog een reactie, nu van ene Muxje (06-07-14 | 20:12):

Racisme-roepers krijgen vanzelf een soort van gelijk. Wanneer men als of namens een groep allochtonen maar stug blijft zeiken over irrelevante zaken, onze goedbedoelde tradities kapot probeert te maken, en bij de geringste tegenslag de racismekaart te trekken, dan krijgt onderbuikend en straks ook weldenkend Nederland vanzelf een teringhekel aan die groep. En de politici en pers die de beroepszeikers serieus nemen en een platform geven werken dit “racisme” meer in de hand dan alle PVV’ers op het “minder, minder”-congres samen. Dat weten ze, maar dat vinden ze niet erg: het speelt hun wereldbeeld en hun morele verontwaardiging namelijk perfect in de kaart.

En dat terwijl het duidelijk mag zijn dat het hier niet om racisme gaat; het gaat niet om het kleurtje of de afkomst, maar om het gezeik en het gedrag. En eenieder die de racismekaart speelt, vergoeilijkt dat gedrag.

Bij Geenstijl tref je meer verstand aan dan menigeen denkt.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *