Zo pakt Australië de bootvluchtelingen aan

Peter van Lenth
Volg me

En wat Australië kan, kunnen wij ook: Asielprocedure op zee!

In een vorig blog tipte ik al dat we een stuk land zouden kunnen huren ergens in Afrika en daar onze opvangkampen kunnen bouwen. Elke ons land binnenkomende ‘vluchteling’ mag dan aldaar rustig zijn procedureafhandeling afwachten. Australië biedt nog verdere inspiratie, zo blijkt me nu. Zij pikten ‘vluchtelingen’ uit Sri Lanka op zee op uit hun brandende bootjes (hoe komen die nu toch zo opeens in brand?), handelden de verzoeken meteen af en brachten ze ook meteen terug naar Sri Lanka. Andere dingen die Australië al doet: De ‘vluchtelingen’ deporteren naar een derde land (een eiland) dat ze het nodige geld ervoor betalen. Daar zitten de ‘vluchtelingen’ dan in detentiecentra hun lot af te wachten. Bovendien komen ze dan slechts in aanmerking voor een verblijfsvergunning op dat eiland. Géén verblijfsvergunning voor Australië dus. Deze manier blijkt te werken want het werd al tussen 2001-2007 toegepast, daarna jaren niet (socialisten aan de macht) en nu weer wel. In de jaren na 2007 kwam de toestroom weer flink op gang.

Ik stel voor dat Europa het Australisch voorbeeld gezwind gaat volgen. Weet je wat, iedere ‘vluchteling’ mag nog kiezen ook, uit een verblijf op een van de aangewezen eilanden op bijvoorbeeld de Faeröer of in een van de aangewezen centra in Afrika.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Zo pakt Australië de bootvluchtelingen aan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *