Boycot de Hema vanwege laf toegeven inzake Zwarte Piet

Peter van Lenth
Volg me

Dit is een voorstel tot een boycotje van de Hema naar aanleiding van hun besluit om dit jaar anders om te gaan met Zwarte Piet, wat gerust kan worden opgevat als een laf toegeven aan Quinsy Gario et. al., burgemeester Van der Laan en vice-premier Asscher. Overigens kunnen andere grote bedrijven daarvan niet helemaal worden vrijgepleit, zo blijkt uit o.a. dit webartikel. Wat de boycot inhoudt:

Ikzelf ga dit jaar bij de Hema GEEN aan Sinterklaas gerelateerde artikelen kopen. Denk aan pepernoten en chocoladeletters. Het zal de economische positie van de Hema volstrekt niet schaden als alleen ik dat niet doe. Het zal de marketingafdeling die de omzetstatistieken opmaakt en beoordeelt niet eens opvallen. Dat zal ook niet het geval zijn als ik 200 anderen zover weet te krijgen mee te doen. En inderdaad, als het aantal deelnemers zo laag bliijft, dan is het terecht dat er door de Hema geen aandacht aan wordt besteed. Maar al vanaf een paar duizend deelnemers gaat het hen toch opvallen. En bij 100.000 deelnemers of meer is het voor hen onvermijdelijk duidelijk dat ze iets fout doen in de ogen van een belangrijk deel van de klanten. Toch zal zelfs dan hun financiƫle schade meevallen en het is ook maar een eenmalige boycot. Mochten ze zich van het resultaat daarom niks aantrekken, dus omdat het eenmalig was, dan is er straks echter alle aanleiding om de Hema maar helemaal te gaan boycotten.

Voor de deelnemers zelf is er niet zoveel aan de hand. Immers, die pepernoten en chocoladeletters zijn in genoeg andere winkels te koop, voor evenveel geld en van dezelfde kwaliteit.

Doe je mee? Prima, je hoeft me daarvan niet op de hoogte te stellen. Wil je alleen meedoen als je zeker weet dat er minstens 10.000 anderen meedoen? Pech voor jou dan, en ook echt een zwak argument. Doe gewoon mee als je het ermee eens bent dat bedrijven als de Hema zich laf betonen door toe te geven aan degenen die Zwarte Piet willen veranderen.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Boycot de Hema vanwege laf toegeven inzake Zwarte Piet

  1. knutselsmurf zeggen:
    Wat de HEMA doet is gewoon een afspiegeling van wat er in de samenleving speelt. Ze willen niet geassocieerd worden met apartheid.
  2. timmerark zeggen:
    Knutselsmurf brengt het wat bout maar liever een hemaworst dan een pvvfopspeen.
  3. joost tibosch sr zeggen:
    Wellicht maken de doodsbedreigingen aan de anti-zwartepieten-ad vocaat duidelijk dat blanken die een blanke claim leggen op hun zgn blanke Sinterklaas zelfs niet te beroerd zijn om ouderwets koloniaal zwarten(niet blanken) op te ruimen. Ze kunnen toch zo bij Intocht en in de weken daarna op TV zien dat Sinterklaas al lang een multicultureel feest is dat Sint&Piet al lang rolmodel zijn voor multiculturele samenwerling. Moeten we het nu heel erg vinden, dat Nederland al lang niet meer blank is, omdat je zwarten dan niet meer met de dood kunt bedreigen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *