Google Glass heeft problemen. Mooi zo!

Peter van Lenth
Volg me

Soms lees je over problemen en dan denk je “Ha, fijn, mooi zo!”. Vandaag was het weer eens zover: Het zit Google tegen wat betreft zijn Google Glass project. Google heeft een aantal winkels die Google Glass kopers moeten ondersteunen. Die winkels nemen ‘voorlopig’ geen nieuwe afspraken meer aan. Dat wordt gezien als een signaal dat er met de verkoop iets niet helemaal ideaal verloopt. Google heeft ook wel reeds toegegeven dat het grote publiek er minder warm voor loopt dan het van tevoren had ingeschat. Mooi zo. Maar wat me nog het meeste goed doet is dat er bij Google intern ruzie over is. Echt heerlijk om te lezen. Toegegeven, ik weet nog niet of dat van die interne ruzie klopt en waar de ruzie inhoudelijk over gaat. Maar gun me voor minstens even de hoop dat er daar eindelijk een paar nerds de vinger hebben durven opsteken en beschroomd hun twijfel over de privacy-aspecten hebben geuit. Waarna de grote bazen natuurlijk heel erg boos werden, wat die nerds dan uiteindelijk toch wel kwetsend vonden en hen deed besluiten de hakken nu maar eens in het zand te zetten. Je mag dan wel tot de uitverkorenen der aarde behoren als je bij Google werkt, daarmee verkoop je natuurlijk niet je hele ziel aan Brin en Page, de eigenaren die tezamen goed zijn voor zo’n 66 miljard dollars. Ik verklaar me ook direct solidair met de interne opstandigen, mijn nieuwe helden.

Het zit Google niet alleen tegen wat betreft de wil van het grote publiek, er zijn ook al de nodige acties ondernomen om GG (Google Glass) onder omstandigheden te verbieden of tegen te werken:

  1. De EC van de EU ligt dwars.
  2. De meeste bioscopen in de V.S. en veel andere landen hebben GG verboden.
  3. Twitter heeft zijn App voor GG teruggetrokken.
  4. Menig restaurant wil geen GG toestaan.
  5. Developers zijn niet meer massaal geïnteresseerd in het ontwikkelen van GG-apps.

Bij Google denkt de top nog steeds dat het allemaal een kwestie is van even wennen aan de nieuwe realiteit. Dezelfde ‘resistence to change‘ hebben we immers in het verleden ook gezien bij de introductie van – laten we eens wat noemen – de stoomtrein. Wat mij betreft kan er niet genoeg verzet zijn.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Google Glass heeft problemen. Mooi zo!

  1. Pingback: Google Glass stopt. Mooi zo! Toch? | P. van Lenth

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *